Teismas: „Facebook“ „Like“ paspaudimas nėra žodžio laisvės išraiška

Įdomi byla buvo svarstoma viename iš Jungtinių Valstijų teismų. Istorija paprasta: Hamptono miesto (Virdžinijos valstija) policijos šerifo B. J. Robertso padėjėjas buvo atleistas už tai, jog savo vadovo priešininko per rinkimus į šerifo postą Jimo Adamso „Facebook“ puslapyje paspaudė visiems iki skausmo pažįstamą mygtuką „Like“.

Tokiu būdu šerifas nusprendė nubausti savo padėjėją už nepakankamą lojalumą. Savo ruožtu, jau buvęs šerifo padėjėjas Denielis Carteris kreipėsi į teismą, kur pabandė įrodyti, jog jo veiksmus saugo JAV Konstitucijos pirmoji pataisa, kuri draudžia riboti žodžio laisvę.

Būtent taip jis vertina šerifo veiksmus. Tačiau teisėjas Raymondas A. Jacksonas, išnagrinėjęs bylą, paskelbė tikrai nemažą audrą sukėlusį verdiktą: „Paprastas „palaikinimas“ „Facebook“ puslapyje nėra vertas konstitucinės apsaugos“.

Po tokio sprendimo nemažai žmonių stojo į atleistojo pusę ir smarkiai kritikavo teisėjo sprendimą. Žmonės mano, jog daugelyje atvejų mygtuko „Like“ paspaudimas yra ne kas kita, o savo nuomonės išreiškimas, ir vadovybė ar kiti asmenys negali už tai bausti. Nukentėjusysis jau pareiškė, jog apskųs teisėjo sprendimą aukštesnei instancijai.


Šiame straipsnyje: FacebookLike

NAUJAUSI KOMENTARAI

vania

vania portretas
O kodel nera mygtuko - Don't like? spausciau ir spausciau. Idiotai

JO

JO portretas
TURIU SPAUSTI LIKE TIK TAM ,KAD PAMATYCIAU...,UZPI... NESPAUDZIU ,IR NEZIURIU

Rimas

Rimas portretas
tas FB tai idiotizmo viršūnė. Mirkit ten kiek patinka ir neškit tam tipui pinigus. Tik pamatysit, kad savo laiką veltui švaistot.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių