Švedas atomus skaidė savo virtuvėje

Savo veiklą naiviai vadinęs tiesiog „pomėgiu“, jaunas švedas policijos suimtas po bandymo skaldyti atomus savo virtuvėje.

Richardas Handlas savo bute pietų Švedijoje turėjo turtingas įvairių radioaktyvių elementų – radžio, americio ir urano – atsargas. Tad nenuostabu, kad atvykus policijai vaikinas susidūrė su rimtomis problemomis – jis buvo suimtas dėl neleistino radioaktyvių medžiagų laikymo.

31-erių metų vyriškis maloniai dalijosi savo atominės bombos konstravimo istorija. Jis pasakojo, kad mėnesių mėnesius bandė įsirengti atominį reaktorių savo namuose, o kaip jam sekėsi šis eksperimentas, nuolat aprašydavo savo tinklaraštyje. Pavyzdžiui, kai įvyko nedidelis radioaktyviųjų medžiagų nutekėjimas jo virtuvėje, rašo telegraph.co.uk.

Tik vėliau vyrukas atsitokėjo, kad ši jo veikla gali būti laikoma nelegalia, o kad išsklaidyti visas kilusias abejones, nusprendę tiesiog pasiteirauti Švedijos radiacijos įstaigos. Šios atsakas į naivuolio klausimą buvo policijos ekipažo nusiuntimas.

„Aš visuomet domėjausi fizika ir chemija“, – pasakojo R. Handlas ir pridūrė tik norėjęs „pažiūrėti, ar įmanoma atomus dalinti namuose“.

Nors policijos reidas buvo įvykdytas liepos pabaigoje, tačiau policija iki šiol nelinkusi jo komentuoti. Jei švedas bus pripažintas kaltu, jam gresia baudos arba iki dvejų metų kalėjimo.


Šiame straipsnyje: atomasfizikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vooo

vooo portretas
Nu čia geras. Žmogus konstravo atominę viryklę kad nereiktų mokėt už dujas ar elektrą, o policajai viską apš...o. Keistas tas pasaulis :)

...

... portretas
nu tai jei nemokesi uz dujas ir elektra is kur valstybe bevogs? nors gal tik lietuvoj tevagia, ten gal tiesiog nemegsta konkurentu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių