Saugokitės! Karščiausias pasaulio pipiras

Turbūt nevienam teko ragauti karštųjų čili pipirų ar Tabasco padažo. Jausmas kai dega visa burna tikrai nemalonus, o jei dar draugai juokais pasiūlo vandens... Tikiuosi ne iš karčios (ar karštos) patirties žinote, kad vanduo svilinančio skausmo nenumalšins, tam reikia šarmo pvz. pieno. 

Siūlome pasižiūrėti kaip vienas drąsuolis ragauja bene karščiausių pasaulio pipirų - Naga Jolokia arba "Vaiduokliškų pipirų" auginamų Indijoje. Rūpestingai auginamas specialioje, itin derlingoje žemėje, šis "vaiduoklis" yra 401 kartą karštesnis nei visiems gerai žinomas Tabasco padažas. Tai 2007 m. patvirtinta Gineso Pasaulio rekordų knygoje.

Naga Jolokia dar ypatingi tuo, kad veikti pradeda tik po kelių minučių. Kaip jaučiasi žmogus pradėjus jiems veikti galite pasižiūrėti vaizdo įraše. Vietiniai teigia, kad net ir tokiam pipirui galima įgauti imunitetą, tereikia valgyti tokius pipirus kuo dažniau ir kuo daugiau, bet po vaizdo klipo peržiūros, turbūt mažai kam atsirastų stiprybės tuo užsiimti.

Beje, pienui šis pipiras irgi atsparus.





NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių