Šapras scenos nepasiekė

Iš visos Lietuvos į sostinę žiūrėti spektaklio „Vilnius-Dakaras" atvykusi publika vakar pasijuto lyg gavusi mazgote per veidą. Paskutinę akimirką žmonėms buvo pranešta, kad spektaklio tiesiog nebus.

Žinia - kaip perkūnas

„Dėl aktoriaus ligos rugpjūčio 21 d. spektaklis „Vilnius-Dakaras" neįvyks. Pinigus už bilietus galite atsiimti iki rytojaus 19 val.", - tokį ranka rašytą raštelį „Domino" teatro administratorė ant durų užklijavo likus dešimčiai minučių iki spektaklio pradžios.

Priežasčių, kodėl spektaklis, kurio bilietus žmonės buvo įsigiję dar birželio mėnesį, atšaukiamas, mergina nedetalizavo.

Kino teatro „Forum Cinemas Vingis", po kurio stogu ir įsikūręs „Domino" teatras, koridoriuje kilo sumaištis. Iš visų pusių sklido nepatenkintų žmonių balsai. Suirzę atėjusieji kvotė administratorę ir remdami prie sienos priekaištavo.

„Kodėl tokie dalykai pranešami likus kelioms minutėms iki spektaklio? Juk žmonės taip staiga nesuserga! Yra internetas, radijas, kodėl nepranešėte iš anksto? Žmonės čia atvažiavo iš tolimų šalies miestų", - piktinosi į sostinę iš Anykščių vien dėl spektaklio, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai Vytautas Šapranauskas ir Inga Jankauskaitė, atvykusi moteris.

„Viską suprantu, - drebančiu balsu teisinosi jauna teatro administratorė. - Žmonės atvyksta net iš Klaipėdos. Bet aš pati sužinojau vos prieš kelias akimirkas. Man paskambino pats V.Šapranauskas ir pasakė, kad susirgo, todėl vaidinti negalės."

Žmonės nustatė diagnozę

Publikos pretenzijų administratorė ilgai klausytis nusiteikusi nebuvo. Tik pabrėžė, kad neįvykęs spektaklis „Vilnius-Dakaras" nėra atidedamas ar nukeliamas kitai dienai. „Jo tiesiog nebus. Ir viskas", - minios sumaištį mėgino perrėkti teatro darbuotoja.

Moteris atkreipė žmonių dėmesį, kad pinigus už bilietus jie gali atsiimti per vieną parą - nesuskubę liks be nieko.

Administratorei dingus nusivylusių teatro gerbėjų minioje, ant jos palikto raštelio atsirado prierašas: „Šapras vėl užgėrė."

Pratrūko emocijų lietus

Nuslūgus pirmųjų emocijų bangai spektaklio „Vilnius-Dakaras" atėję pasižiūrėti žmonės išsisklaidė į dvi grupes. Vilniečiai nusprendė nesimurdyti nusidriekusioje eilėje ir pinigus už bilietus atsiimti kitą dieną.

„Na, vat ir norėk pasikultūrinti. O gal vis dėlto einam į kiną?" - ironizavo jaunuolis.

Iš kitų šalies miestų į sostinę atkeliavusiai publikai neliko nieko kita, kaip stoti į kelių dešimčių žmonių eilę. Teatro vesbiliulyje darėsi tvarku, karšta ir vis triukšmingiau. Laukdami žmonės nuolat kalbėjo mobiliaisiais telefonais. Vieni skubiai skambino ir ragino grįžti juos į spektaklį atvežusius bičiulius. Likusieji beveik isteriškai juokdamasi telefonu dalijosi įspūdžiais.

„Šakės. Kaip tau tai patinka? Kelis mėnesius lauki spektaklio ir paskutinę akimirką gauni kaip mazgote per veidą. Nujaučiau, kad nebus nieko gera. Nesąmonė, kad iki spektaklio lieka kelios minutės, o durys į salę vis neatidaromos", - greitakalbe bėrė vyriškis.

Žiūrovas niekam nerūpi

„Absurdų absurdas. Bilietus į šį spektaklį gimtadienio proga padovanojo draugė. Laukiau jo nuo birželio. Laimė, kad esu vilnietė", - mojuodama 40 litų kainavusiais bilietais kalbėjo Bronė.

Paaiškinimas, kad spektaklis neįvyks dėl aktoriaus ligos, moters neįtikino. „Žinome mes tas V.Šapranausko ligas. Jei būtų rimta, apie atšaukiamą spektaklį būtų trimitavęs radijas, būtų skelbta internete. Bet ar kam nors rūpi žiūrovas? Anksčiau išėjau iš darbo, kad išsimaudyčiau, persirengčiau, šventiškai pasidažyčiau. Laimingo gimtadienio, Brone!" - sarkazmo nestokojo vilnietė.

Iš Kauno atvykusi Sonata Rolskytė juokėsi pro ašaras. „Buvau taip nusiteikusi spektakliui. Laukiau kelis mėnesius. Klaiki nuotaika - visiškas nusivylimas", - liūdesio neslėpė į spektaklį su mama, seserimi, svainiu ir pora draugų atvažiavusi kaunietė.

Vietoj atsakymų - atodūsiai

Su V.Šapranausku susisiekti ir pasiteirauti apie aktoriaus sveikatą „Vilniaus dienai" nepavyko. Aktoriaus partnerė I.Jankauskaitė atsiliepusi telefonu buvo nekalbi.

„Skambinkite prodiuseriams", - trumpai tepasakė I.Jankauskaitė.

Paklausta apie scenos kolegos savijautą ji kategoriškai nukirto: „Tikrai nieko negaliu pasakyti šiuo klausimu."

Pasiteiravus, ar jai dažnai tenka atsidurti tokioje padėtyje, kai spektaklis atšaukiamas likus kelioms minutėms iki jo pradžios, aktorė atsiduso: „Ar neaiškiai pasakiau? Nieko negaliu pasakyti." 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių