Rinkoje esantys „Windows Phone“ įrenginiai gaus tik 7.7 atnaujinimą?

Jau ne kartą buvo kalbėta apie tai, kad dabar rinkoje esantys „Windows Phone„ įrenginiai negaus „Apollo“ (arba tiesiog „Windows 8„) atnaujinimo. Pasirodo vis daugiau naujienų, rodančių, kad tai gali būti tiesa, o visai neseniai nutekėjo informacija, kad dabartiniai „Windows Phone“ telefonai vietoje „Apollo„ gaus tik „Windows Phone 7.7“ atnaujinimą.

Jeigu rinkoje esantys „Windows Phone„ telefonai gautų atnaujinimą tik iki 7.7 versijos, tai „Microsoft“ kuriamoje OS prasidėtų tai, ko jie labiausiai nenorėjo – fragmentacija. Ką tai reiškia? Programuotojams būtų žymiai sunkiau pritaikyti savo programėles skirtingoms „WP„ versijoms, o galbūt jie iš viso atsisakys kurti „Windows Phone“ OS?

O kodėl „Microsoft„ neteiks „Windows Phone 8“ atnaujinimo? Į šį klausimą tai pat buvo atsakyta. Teigiama, kad atnaujinimas yra techniškai neįmanomas, nes dabartiniai „WP" telefonai naudoja skirtingus lustų rinkinius.

O ką mums duos 7.7 atnaujinimas? Šį kartą priminsiu situaciją su „Samsung Galaxy S„ atnaujinimu į „Android Ice Cream Sandwich“. Taip, šis telefonas jo negavo, bet „Samsung„ pasirūpino, kad „Galaxy S“ turėtų viską, ką turi „Android 4.0„ telefonai – atrakinimas naudojant kamerą, vartotojo sąsaja ir t.t. Tas pats bus ir su 7.7 atnaujinimu – su juo jūs gausite didžiąją dalį funkcijų, kurias gautumėte su „Windows Phone Apollo“, tiesa kurios tai funkcijos – liko neatskleista.


Šiame straipsnyje: Windows Phone

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių