Pomidoras stebina forma ir svoriu

Klaipėdiečio šiltnamyje užaugo rekordinio svorio ir itin neįprastos formos pomidoras. Daržovė nudžiugino šeimininkus ne tik forma, bet ir skoniu.

Antano ir Ramutės Balčaičių šiltnamyje užaugęs pomidoras sveria 700 gramų. Daržovė yra tikrai neįprasta - lyg suskirstyta skiltelėmis, išsiraičiusi. Kokia tai veislė, šeimininkai nežino, nes sodinukų pavasarį gavo iš kaimynės. Kiti tos pačios veislės pomidorai užauga panašios formos, tačiau kur kas mažesni.

Pamačiusi įspūdingą daržovę, sodinukus dovanojusi kaimynė nė kiek nenustebo jos forma, bet tikino, kad jos šiltnamyje pomidorai tokie dideli neauga. Šios daržovės būna labai malonaus skonio, labiau miltingos nei vandeningos.

Tame pačiame Balčaičių šiltnamyje auga kitas labai įdomus pomidoras, kurio viena šaka augina įspūdingą skaičių šių daržovių - 820. Pomidorai dar maži, tad nežinia, ar visi užaugs iki normalaus dydžio. Ant tos pačios šakos žydi dar 75 žiedai.

Tai ne pirma klaipėdiečius nustebinusi daržovė. Prieš keletą metų Balčaičių darže užaugo 80 centimetrų ilgio agurkas. A.Balčaitis įsitikinęs, kad agurkai mėgsta šeimininko iš maisto atliekų pagamintas trąšas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių