Paskelbtos „Auksinių gaublių" nominacijos

Baigiantis metams, Holivude tradiciškai prasideda kino apdovanojimų maratonas. Pirmąsias nominacijas paskelbė „Auksiniai gaubliai". Kaip įprasta, konkurencinė kova - įtempta ir intriguojanti, o Lietuvos žiūrovai netrukus patys galės įvertinti, kas yra ko vertas, mat kai kuriuos nominuotus filmus jau spėjo pamatyti kino teatruose. Kitų dominantų premjeros įvyks artimiausiu metu.

Nuo sausio 23 d. Lietuvoje pradedamas rodyti „Laumės vaikas" („The Changeling") nominuotas 2 „Auksiniams gaubliams". Kaip ir buvo prognozuota, geriausia aktore dramos žanre pretenduoja tapti pagrindinio vaidmens atlikėja Angelina Jolie, filme suvaidinusi pagrobto vaiko motiną. Šis filmas taip pat nominuotas už geriausią muziką, kurią, beje, parinko pats režisierius Clintas Eastwoodas.

Vertingas nominacijas gavo ir sausio 30 d. Lietuvoje startuojančios „Nerimo dienos" („Revolutionary road"), pretenduojančios tapti geriausia drama, o pagrindinius vaidmenis atlikę Kate Winslet su Leaonardo DiCaprio - geriausiais dramos aktoriais. „Nerimo dienos" pasakoja jaunos šeimos istoriją, auginančią du vaikus ir kovojančią su savo asmeninėmis problemomis.

Net 5 „Auksiniams gaubliams" nominuota juosta „Frostas prieš Niksoną", kurios premjera Lietuvoje įvyks vasario 13 d. Ją sukūręs Ronas Howardas pretenduoja tapti geriausiu režisieriumi, Frankas Langella - geriausiu aktoriumi, nominacijų sulaukė ir kompozitorius bei scenarijaus autorius. „Frostas prieš Niksoną", pasakojantis apie intriguojančius interviu, pasibaigus Votergeito skandalui, tarp britų TV pokalbių vedėjo Deivydo Frosto ir buvusio JAV prezidento Ričardo Niksono, taip pat sulaukė nominacijos geriausios dramos kategorijoje.

Daugiausia nominacijų susižėrė juosta „Abejonė" („Doubt"), pasakojanti įtempto siužeto istoriją apie vienuolę, kuri mokykloje dirbantį kunigą įtaria išnaudojant juodaodį vaikiną. „Auksiniams gaubliams" nominuoti tiek pagrindinius vaidmenis atlikę Meryl Streep su Philipu Seymouru Hoffmanu, tiek antro plano aktorės Amy Adams ir Viola Davis. „Abejonė" gali gauti apdovanojimus ir už geriausią scenarijų, o jos kūrėjas Johnas Patrickas Shanley - už geriausią režisūrą.

„Auksiniams gaubliams" nominuoti ir keletas filmų, kuriuos Lietuvos žiūrovai jau matė ir labai gerai įvertino. Geriausio animacinio filmo kategorijoje varžosi „WALLE: Šiukšlių princo istorija", „Kung fu panda" bei vasarį kino teatruose pasirodysianti lietuviškai dubliuota animacinė komedija „Boltas", pasakojanti apie drąsų šunį, kuris filmuojasi Holivudo filmuose ir netyčia supainioja sceninį gyvenimą su tikruoju.

Meryl Streel, atlikusi įsimintiną vaidmenį miuzikle „Mamma Mia" bei dramoje „Abejonė" nominuota ne tik geriausios dramos aktorės kategorijoje, bet ir kaip geriausia aktorė komedijos ir miuziklo kategorijoje. Filmą-miuziklą „Mamma Mia" Lietuvoje pamatė daugiau nei 47 tūkstančiai žiūrovų.

Aktoriai Tom Cruise bei Robert Downey Jr. nominuoti geriausio antro plano aktoriaus kategorijoje, nors vaidino rugsėjį Lietuvos kino teatruose praūžusioje komedijoje „Griaustinis tropikuose".


Šiame straipsnyje: Auksinis gaublys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių