Parvykusiam grafui – nakties serenados

Urna su Palangos miesto garbės piliečio grafo Alfredo Tiškevičiaus palaikais jau pargabenta į kurortą, rašo „Klaipėda".

Šiuo metu urna su pelenais saugoma buvusiame grafo dvare įsikūrusiame Palangos gintaro muziejuje. Čia ji bus ir rugpjūčio 9 dieną.

Preliminariais duomenimis, tądien nuo 11 valandos Židinio menėje visą dieną bus priimami lankytojai, norintys atsisveikinti su A.Tiškevičiumi.

Rugpjūčio 10-osios rytą, 11 valandą, urna bus išnešta iš grafo namų ir iškilmingai palaidota Palangos kapinėse, sesers Antaninos kapavietėje. Toks buvo grafo A.Tiškevičiaus noras.

„Nuspręsta dirbtinai nepūsti burbulo, tačiau kiek galima iškilmingiau išreikšti pagarbą grafui", - atskleidė Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius.

Rugpjūčio 9 dieną 21 valandą prie Gintaro muziejaus planuojama surengti nakties serenadų vakarą.

Detalesnė informacija apie grafo šarvojimo ir laidojimo iškilmes bus paskelbta poryt, ketvirtadienį, po darbo grupės posėdžio.

Grafo pelenai į Lietuvą buvo pargabenti gerokai anksčiau dėl organizacinių sumetimų. Tai buvo padaryta A.Tiškevičiaus žmonos prašymu, nes po pasaulį išsibarsčiusiems giminaičiams reikia laiko atvykti į laidotuves.

94 metų A.Tiškevičius mirė liepos 9 dieną Varšuvoje. Jis buvo paskutinysis, dešimtasis, Palangos grafų Antaninos ir Felikso Tiškevičių vaikas. Iš viso jie turėjo penkias dukteris ir penkis sūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių