Majamį atakuoja tūkstantis milžiniškų sraigių

Majamis (Florida, JAV) kovoja su viena destruktyviausių invazinių moliuskų rūšių – afrikietiškomis sraigėmis, pranešė „The Huffington post“.

Daugiau nei tūkstantis moliuskų sugaunama kiekvieną savaitę. Iš viso, nuo rugsėjo, kai buvo pastebėta pirmoji sraigė, jau sugauta 117 tūkst. šių milžiniškų sraigių.

Afrikos sraigės „atakuoja“ bent 500 augalų rūšių. „Kitaip sakant, sunaikina beveik visus augalus, kurie pasitaiko jų kelyje“, – teigė Denise Fieber iš Floridos Agrokultūros departamento.

Paprastai Afrikos sraigės per metus padeda apie 1,2 tūkst. kiaušinėlių. Kadangi joms labai patinka tinkas, sraigės dažnai peri pastatuose. Šie moliuskai taip pat žmones gali užkrėsti grybelinėmis infekcijomis ir net meningitu.

Pasak D. Fieber, dabar bandoma nustatyti, kaip sraigės atkeliavo į Floridą. Gali būti, kad jas atgabeno viena religinė sekta, naudojusi šiuos moliuskus savo ritualams. Tačiau gali būti, kad sraiges, patys to nežinodami, savo bagaže atgabeno turistai.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Floridos gyventojams tenka kovoti su sraigėmis. 1966 metais vienas turistas iš Havajų kelias sraiges parvežė savo močiutei, kuri jas paleido kieme. Vos per kelis metus iš kelių sraigių populiacija išaugo net iki 17 tūkst. Tuomet Floridos valdžia jų gaudymui skyrė 10 metų ir daugiau nei milijoną dolerių.


Šiame straipsnyje: majamissraigėinvazinė rūšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
jos niam-niam daro ?

orka

orka portretas
Jau net matau: Majamio link lėtai šliaužia TŪKSTANTIS autobuso dydžio sraigių. Link jų ryžtingais žingsniais eina A. Šnapsnegeris, vienoje rankoje laikydamas gigantišką kulkosvaidį, kitoje - granatsvaidį. Pasigirsta galingi šūviai, eižėja sraigių kiautai, tykšta gabalai mėsos... Iš už palmės bailiai išlenda Kauno dienos žurnaliūga Filadelfijus ir mekena mikrofonan: "Kaunas, Kaunas, kaip mane girdit? Tuoj dar atsiūsiu kelias nesąmones, galėsit spausdint rytdienai..." P.S. tai vis tik TŪKSTANTIS, ar TŪKSTANČIAI?

LIP

LIP portretas
Pagal pavadinimą tai "katastrofos" mastai neatrodo tokie dideli, ka cia reiskia 1000 sraigiu visam Majamiui :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių