Lietuvos roko muzika mirė?

Lietuvos roko scenos veteranas Saulius Urbonavičius, dažnai vadinamas tiesiog Samu, netikėtai atskleidė savo šokiruojantį požiūrį į lietuvišką muziką.

Pasak muzikanto, Lietuvoje nebeliko muzikos laisvės, o pasaulyje prestižinis roko žvaigždės statusas mūsų šalyje yra bevertis.

- Samai, kaip atrodė pats pirmasis jūsų grupės „BIX" koncertas?

- Pats pirmasis... Tada ohoho buvo laikai. Kai aš ant scenos išeinu, man kažkas pasidaro ir aš tampu valdomas kosmoso. Tada jau pamirštu viską. Dabar, aišku, turiu daugiau patirties, mažiau išsiderina gitaros (juokiasi). Anksčiau tai būdavo didžiausia problema.

- Tarp jaunų muzikantų sklando įvairiausi gandai: vieni sako, kad gerai žino, jog kažkada jus apšildė „Nirvana", kiti rėkia, kad tai buvo „Metallica". Kaip buvo iš tiesų?

- Tai buvo „Nirvana". Iš tikrųjų, kadaise mes grojome Vakarų Vokietijoje, viename festivalyje, kuris vyko sename apleistame fabrike. Manau, kad publikai mes buvome įdomūs, nes atvykome iš svetur. Prisimenu, buvo parašyta didelėmis raidėmis „BIX" ir mažytėmis raidėmis - „Nirvana".

- Kaip vertini dabartinę Lietuvos populiariąją muziką?

- Trūksta mūsų muzikoje laisvės, o gal jos jau nebeliko, nes visi šiandien į muziką žiūri kaip į pinigų šaltinį ar dar į kokią velniavą. Sklinda kalbos, kad Cicinas uždirba daugiau nei kažkoks ten roko muzikantėlis. Iš tikrųjų pati geriausia profesija pasaulyje yra būti roko žvaigžde. Tada visi tave myli, visos panos myli, esi „bachūrų" gerbiamas. Pas mus rokerių nebėra Lietuvoj, ar ne? Visi popsistais pasidarė... dviratukai, šūdžiukai, durniukai.

- Ar galite pažadėti, kad grupė „BIX"  švęs 30-metį ir 40-metį taip pat grėsmingai, kaip šventė 20 metų jubiliejų?

- Laisvai! Būtinai susitiksime po 40 metų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių