Kiek jums metų? Harvardo universiteto skrituliukų testas

Harvardo universiteto mokslininkai sukūrė testą, kuris iš kelių pelės spustelėjimų nuspėja jūsų amžių. Šį internetinį kognityvinės diagnostikos instrumentą tyrėjai sukūrė siekdami išsiaiškinti, kaip mūsų motorikos įgūdžiai (judesiai) keičiasi su amžiumi. Išbandykite – jums tereikės pele paspausti raudonus skrituliukus.

Kol spaudomi skrituliukai, fiksuojamas reakcijos laikas, judesių greitis ir pobūdis (kaip pelės kursorius juda iš vienos ekrano vietos į kitą). Testas Harvardo universitete buvo sukurtas įgyvendinant projektą „LabintheWild“.

„Kad atspėtume jūsų amžių, įvertiname daugiau kaip 60 veiksnių, – aiškina testo kūrėjai. – Žinoma, šiame teste labai svarbus atlikimo greitis. Tačiau jis – tik vienas iš kintamųjų, kuriuos įvertina mūsų programinė įranga. Kiti svarbūs veiksniai – trumpučių pauzių tarp pele atliekamų judesių trukmė, spartos piko trukmė, judesių trajektorija ir daugybė kitų.“

Panorusiųjų išbandyti testą prašoma maždaug apie 50 kartų spustelėti pelę ant įvairaus dydžio „taikinių“ – raudonų skrituliukų. Atlikus užduotį, prašoma atsakyti į keletą klausimų anglų kalba (įvardinti savo lytį, šalį, testą atlikote pele ar lietimui jautriu paviršiumi, kaip dažnai naudojatės kompiuteriu ir pan.).

Testo autoriai nurodo, neva atlikus testą galima sulaukti personalizuoto grįžtamojo ryšio, kuris suteikia galimybė palyginti savo rezultatą su kitose šalyse gyvenančių žmonių rezultatais. Tyrėjai tvirtina, kad šiame tinklapyje eksperimentų užduotis vykdė jau daugiau kaip 100 tūkst. žmonių.

Testą atlikti galėsite spustelėję šią nuorodą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

59 metai

59 metai portretas
o dave 34 :D

Uzurpatorius

Uzurpatorius portretas
Man 33, o spėjo, kad 30. Normaliai...

KLP

KLP portretas
man 44 o dave 31....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių