Įžymybės diktuoja vaikų vardus

Muzikantai, dainininkai, aktoriai, televizijos laidų vedėjai diktuoja ne tik elgesio taisykles ar naujausių drabužių madas. Vis daugiau žmonių savo gimusius mažylius pavadina mėgstamos įžymybės vardu, rašo savaitraštis „Vakarai".

Štai, pavyzdžiui, Britanijos registrų centro duomenimis, 2008-aisiais metais populiariausi gimusių kūdikių vardai buvo Jackas ir Olivia. Beje, vyriškas vardas Jackas neapleidžia savo pozicijų ir jau keturiolika metų išlieka populiariausiu vardu šalyje.

Olivia mėgstamiausių vardų viršūnėse atsirado visai neseniai, nuo jos tik šiek tiek populiarumu nusileidžia vardas Grace ir Ruby.

Holivudo aktorių, kurie buvo populiarūs prieš 10 ar 15 metų, dėka dabar Britanijos gatvėmis vaikšto daugybė paauglių, kurių vardai yra Sofia, Julia, Darcy, Rose, Connie, Heidi ar Amelie.

Skandalingoji dainininkė Amy Winehouse, vos tik pradėjusi savo solinę karjerą, įkvėpė tūkstančius šeimų pavadinti dukteris Amy vardu. Tačiau vėliau, kilus skandalams dėl atlikėjos piktnaudžiavimo narkotikais, šis vardas tapo nebe toks populiarus.

Kai kurie tėvai nepasiduoda įžymybių diktuojamai madai ir parenka savo vaikams unikalius vardus. Tačiau abejotina ar mažyliai, pavadinti visiškai britams nebūdingais Zebedee, Selim ar Zenon vardais, suaugę labai apsidžiaugs.

Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir Lietuvoje, kai žmonės laukė naujo tūkstantmečio pradžios. Tuomet gyventojų registrų tarnyba gavo gausybę prašymų registruoti pačius keisčiausius naujagimių vardus. Kai kurie tėvai norėjo pavadinti jų berniukus Mileniumais, o mamos net nepasivargino pasižiūrėti į žodyną ir išsiaiškinti, ką reiškia vardas Anakonda ar Helminta. Tačiau juk anakonda - tai didžiulis smauglys, o helminta - žarnyno kirmėlė.


Šiame straipsnyje: vardai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių