Intel steigia $300 mln. fondą Ultrabook plėtrai

Kompanija Intel pademonstravo, kad jos ketinimai ultrabook klasės nešiojamų kompiuterių atžvilgiu yra labai rimti. Procesorių gigantas įsteigė fondą Ultrabook Fund su pradiniu 300 mln. JAV dolerių kapitalu. Pastarosios investicijos bus skirtos kompanijoms, kuriančioms Ultrabook kompiuterius, taip pat programinei įrangai, skirtai išnaudoti tokių nešiojamų kompiuterių privalumus, kurti. Visos šios lėšos bus įsisavintos per maždaug trejus ar ketverius metus.

„Ultrabookai taps svarbia inovacijų sritimi visai kompiuterių industrijai, kuri vertinama maždaug 261 mlrd. JAV dolerių“,- teigė Arvind Sodhani, Intel Capital vadovas bei vykdomasis Intel viceprezidentas. „Intel Capital Ultrabook fondas investuos į tokias kompanijas, kurios kurs technologijas, padedančias revoliucingai keisti kompiuterius ir paversti dabartinius mobilius kompiuterius į įrenginius, kuriuos ateityje naudos visi.“

Intel planuoja tris perėjimo prie ultrabookų fazes. Pirma – iki švenčių sezono sukurti lengvus ir plonus nešiojamus kompiuterius su Intel Sandy Bridge procesoriais, kurių kaina turėtų būti tokia, kad šie kompiuteriai taptų masiniais. Antra fazė – įrenginių su Ivy Bridge sukūrimas, kurie debiutuos 2012 m. Tuo tarpu 2013 m. įžengsime į trečią fazę, kada ultrabookai gaus Haswell procesorius, kurie vartos dvigubai mažiau energijos, nei dabartiniai modeliai.

Akivaizdu, kad tokie procesorių giganto agresyvūs veiksmai ultrabookų atžvilgiu rodo susirūpinimą dėl itin staigaus planšetinių kompiuterių populiarėjimo, o šioje rinkoje Intel vietos kolkas neatsiranda. Be to, pareiškimai iš Kupertino, kad Apple gali atsisakyti Intel procesorių, tik dar labiau motyvuoja Intel imtis kurti naują rinką savo produkcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių