„AcerCloud“: nemokama failų keitimosi „debesų“ paslauga

Las Vegase vykstančioje parodoje CES 2012 kompanija Acer pristatė savo būsimą „debesų“ paslaugą AcerCloud. Pastarąją išsamiai pristatė šios kompanijos „debesų“ technologijų padalinio vadovas John Princen.

Kaip ir Apple iCloud, pastaroji taivaniečių kompanijos paslauga turėtų palengvinti failų keitimąsi tarp asmeninių kompiuterių ir mobilių įrenginių, tiesa, AcerCloud kiek skiriasi nuo Apple sprendimo. Acer tarnyba lanksčiai apjungia lokalines saugyklas su „debesų“. Tuo atveju, jei pagrindinis kompiuteris yra miego režime, technologija Acer Always Connect leidžia jį „pažadinti“ per Wi-Fi, kad būtų gauta prieiga prie failų. Kompanija žada aukštą duomenų perdavimo apsaugos lygį.

PicStream funkcijos pagalba fotografijos, padarytos telefonu, tampa prieinamos ir kitiems įrenginiams. Vartotojai gali perduoti nuotraukas, multimedia failus ir dokumentus per „debesų“ tarnybą clear.fi, kurioje jie išsaugomi 30-čiai dienų. Filmai, įsigyti per asmeninį kompiuterį, gali būti nusiųsti į „debesis“, o vėliau peržiūrimi per planšetinį kompiuterį ar išmanųjį telefoną online arba offline režimu.

Įdomu tai, jog AcerCloud bus nemokama visiems naujų Acer kompiuterių, kurie prekyboje pasirodys nuo II ketvirčio, vartotojams. Tarnyba palaikys visus įrenginius su Android platforma, o perspektyvoje – ir su Windows. AcerCloud bus prieinama Amerikoje, Europoje, Azijoje ir Kinijoje, ir akivaizdu, jog tai turėtų pritraukti vartotojų dėmesį.


Šiame straipsnyje: acerdebesysfailai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių