Vilkike - klastota avalynė

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai pirmadienį Medininkų kelio poste sulaikė Rusijos piliečio vairuojamą vilkiką „Scania“, kuriame greta vežamo alkoholio aptiko aštuonias dėžes su avalyne, kuri pagaminta, kaip įtariama, pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Šiais metais tai pirmas kartas, kai kelio poste sulaikoma, įtariama, klastotų prekių siunta. 

Vakar vakare muitininkai patikrinimui sustabdė tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą vykstantį vilkiką „Scania“.

Vairuotojas sakėsi iš Rusijos į Kaliningradą gabenantis svaigiuosius gėrimus. Tą patvirtino ir jo pateikti dokumentai. Tikrindami vilkiką, greta alkoholio dėžių muitininkai aptiko ir dokumentuose nenurodytą krovinį su sportine avalyne.

Aštuoniose kartoninėse dėžėse pareigūnai rado sportinės avalynės, pažymėtos registruotais ADIDAS, PUMA ir SPIDERMAN firmų prekių ženklais.

Įtardami, kad prekės gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, pareigūnai sulaikė aštuonias dėžes su 65 poromis sportinės avalynės. Sulaikytas krovinys įvertintas beveik 3 tūkst. 500 litų. Šiais metais tai pirmas atvejis, kai kelio poste sulaikomas, įtariama, klastotų prekių krovinys.

Daugiausiai padirbtų prekių Vilniaus muitininkai sulaiko Pašto ir Oro uosto postuose. Šiais metais sulaikyta daugiau kaip 50 siuntų su įvairiomis prekėmis, kurios, kaip įtariama, pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

p

p portretas
Paskui nuperki is parduotuves kokius "adidas" batelius ir teatlaiko 3 menesius, kaip kad mum buvo. Tai gaaletu retkarciais ir parduotuves kas pakontroliuoti.

vilkas

vilkas portretas
Lietuvoje beveik neįmanoma nusipirkti kokybiškos avalynės ir drabužių nes mūsų "viarslinykai" veža fuflo - padirbtą produkciją arba brokuotą originalią kurią čia stumdo 2-3 kartus brangiau už kokybišką produkciją parduodamą užsienyje. Visi kas dažnai keliauja po Europą ar Ameriką seniai tai žino ir nieko neperka Lietuvoje. Pačiam dažnai tenka būti Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje tai juokas ima kai palygini kainas ten ir Lietuvoje, o apie kokybę irgi nėra ką kalbėti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių