„Swedbank“ aikštelėje – bombos imitacija (atnaujinta)

„Swedbank“ būstinės automobilių stovėjimo aikštelėje Vilniuje buvo palikta bombos imitacija.

„Tai buvo sprogmens muliažas, padarytas labai kokybiškai, panašus į tikrą“, - po vidurnakčio patvirtino antiteroristinės rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas.

Jo teigimu, šis atvejis yra labai panašus į tą, kai prieš mėnesį Pilaitėje buvo rastas krovininis automobilis su jame įmūrytu seifu, iš kurio styrojo laidai.

Dar anksčiau panašiai įrengtas apleistas automobilis buvo rastas ir sostinės centre, šalia Centrinės universalinės parduotuvės.

Evakuoti žmonės

Trečiadienį prieš vidurdienį keliems „Swedbank“ banko, esančio sostinės Konstitucijos prospekte, darbuotojams gavus elektronius laiškus, įspėjančius, kad automobilių stovėjimo aikštelėje padėtas sprogmuo, iš pastato evakuoti visi žmonės. 

Pareigūnai rado lagaminą, kaip vėliau pranešta, su sprogmenimis. Delfi.lt pranešė, kad už banko nesprogdinimą reikalauta 1 mln. eurų.

Banko atstovas spaudai Saulius Abraškevičius BNS sakė, kad ši informacija yra nekomentuojama.

Portalo 1diena.lt žiniomis, prieš vidurdienį grasinančius laiškus gavo ir „DnB Nord“ bei „Danske“ bankų darbuotojai, kurie įsikūrę tame pačiame pastatų komplekse kaip ir „Swedbank“.

Pastatą saugojo privačios saugos tarnybos pareigūnai, atvyko gausios policijos pajėgos, dvi greitosios pagalbos brigados. Šalia Baltojo tilto budėjo ugniagesiai ir dujų avarinė tarnyba.

Į įvykio vietą atvyko Vilniaus policijos vadovai, vidaus reikalų ministras.

Įtarimų sukėlė automobilis, stovintis požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje. Esą anonimas pranešė, kad „Ford“ automobilyje yra sprogmenų. Jo valstybinį numerį pavakare naujame el. laiške esą nurodė pats grasintojas.

Automobilį patikrinę „Aro“ išminuotojai pastebėjo žybsinčią lemputę. Automobilis buvo nuleistomis padangomis. Į aikštelę jis buvo pastatytas trečiadienį rytą. Ar įtariamąjį užfiksavo vaizdo kameros, policija neatskleidžia.

„Aro“ išminuotojai kelis kartus į automobilyje įmontuotą sarkofagą iššovė vandens patranka. Išardžius sarkofagą sprogmenų nerasta.

Automobilis ketvirtadienį rytą išvežtas iš požeminės aikštelės.

Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.


Šiame straipsnyje: sprogmuoSwedbanksarkofagai

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
gerai butu kad susprogdintu

Kas bus toliau

Kas bus toliau portretas
Tai tik pradžia...

letuvis

letuvis portretas
reikia nuo seimo ir ......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių