Švęsk turizmo dieną - eik į nemokamas ekskursijas

2011 m. Vilniaus apgyvendinimo įstaigos sulaukė 680 tūkst. svečių – 23 proc. daugiau nei 2010 m. Turizmo sektoriuje sukurta 41,3 tūkst. darbo vietų. Vilniaus turizmo informacijos centrai 2012 m. sulaukė 62 tūkst. 89 turistų, tai yra 9,62 proc. daugiau nei pernai.

Turizmo sektoriaus atstovai Pasaulinę turizmo dieną susirinko pažymėti Pirklių klube su improvizacijų teatru „Kitas kampas“. Savos energijos netausojantys aktoriai Audrius Bružas, Balys Latėnas, Kirilas Glušajevas, kompozitorius Andrius Kulikauskas pasirodymo pradžioje apšilimą privertė atlikti ir šventiškai apsirėdžiusią publiką.

Su Pasauline turizmo diena į renginį atvykęs pasveikinti Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus pabrėžė, kad sostinėje nuolat aktyvėja kultūrinis gyvenimas, o oras ir vanduo jame yra labai švarūs. „Vilnius yra ne tik žaliausias, bet ypatingas ir tuo, kad jame yra švariausias oras iš Europos sostinių“, - sakė J. Pinskus.

Kasmet Pasaulio turizmo organizacija paskelbia Pasaulinės turizmo dienos temą. Šiemet pabrėžtas gamtai draugiško turizmo aspektas: nutarta atkreipti turizmo sektoriaus atstovų bei gyventojų dėmesį į darnaus turizmo svarbą ir reikšmę, energijos tausojimą, subalansuotus ekologinius, ekonominius ir socialinius žmonijos interesus.

Siekdamas pabrėžti darnaus turizmo reikšmę ir atkreipti visuomenės dėmesį, kaip svarbu išsaugoti gamtos, architektūros ir kultūros paveldą ateinančioms kartoms, Vilniaus turizmo informacijos centras tris dienas – rugsėjo 27-29 dienomis – kviečia į nemokamas ekskursijas.

Ekskursijos vyksta po Vilniaus senamiestį, Užupį, Vilniaus pilių valstybinį kultūrinį rezervatą, Vandentiekio istorijos muziejų ir Pavilnių bei Verkių regioninius parkus. Į ekskursijas reikia registruotis iš anksto.

Ekskursijos

Rugsėjo 27 d. (ketvirtadienis)

13 val. ekskursija Vandentiekio istorijos muziejuje

14 val. ekskursija „Atraskite Vilniaus senamiestį“

15 val. ekskursija Vandentiekio istorijos muziejuje

17 val. ekskursija „Vilniaus pilys ir kalvos“

18 val. ekskursija „Vilniaus senamiesčio kiemelių paslaptys“

Rugsėjo 28 d. (penktadienis)

13 val. ekskursija Vandentiekio istorijos muziejuje

14 val. ekskursija „Atraskite Vilniaus senamiestį“

15 val. ekskursija Vandentiekio istorijos muziejuje

16 val. ekskursija „Vilniaus pilys ir kalvos“

17 val. ekskursija „Užupio respublika“

Rugsėjo 29 d. (šeštadienis)

12 val. ekskursija „Atraskite Vilniaus senamiestį“

12 val. dviračių žygis iki Pūčkorių atodangos

12.30 val. šiaurietiško ėjimo pamoka ir Kalvarijų kryžiaus kelio pristatymas Verkių regioniniame parke

14 val. ekskursija „Vilniaus bažnyčios ir šventovės“

15 val. pažintinis pėsčiųjų žygis po Pavilnių regioninį parką



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių