Prezidentė D.Grybauskaitė dėkojo Klaipėdos jūrininkams

Tradicinėje Jūrininkų pagerbimo ceremonijoje trečiadienį dalyvavo ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kurie jiems reiškė pagarbą.

Prie „Albatroso“ paminklo, skirto į jūrą išėjusiems ir negrįžusiems jūrininkams, susirinko uostamiesčio jūrininkų bendruomenė.

Ji sulaukė ir ypatingos viešnios – šalies Prezidentės D.Grybauskaitės.

„Klaipėda be jūrininkų nebūtų Klaipėda, o Lietuva be Klaipėdos nebūtų Lietuva. Didžiuojuosi, jog Lietuva gali pasigirti puikiai, darbščiai jūrininkais, o tie, kurie išėjo, yra išlikę mūsų širdyje ir atmintyje“, - teigė D.Grybauskaitė.

Ji prie „Albatroso“ vainiko padėjo vainiką, taip pagerbdama visus iš jūros negrįžusius jūrininkus.

Vainikų ar gėlių padėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Lietuvos jūrininkų sąjungos atstovai, Jūrų kapitonų klubo atstovai, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai.

Ilgametis tolimojo plaukiojimo kapitonas Sigitas Šileris pasidžiaugė, jog Dievas Klaipėdai nepagailėjo jūrininkų.

„Jie statė ne tik laivus, jais skrodė vandenynus, tačiau padėjo iškilti ir Klaipėdos miestui. Klaipėda, jūrininkai parodys, kad jei reikėtų, uostamiestis galėtų tapti Lietuvos sostine“, - kalbėjo S.Šileris.

Toks pasvarstymas D.Grybauskaitę privertė nusišypsoti.

Po ceremonijos šalies Prezidentė išvyko į Vilnių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Tai gal mokescius jurininkams sumazinsi arba isvis atleisi nuo situ debilesku istatymu , moki pinigus ir nematai socialiniu garantiju cia tik jurinei valstybi taip gali buti :)

Krantas

Krantas portretas
Jau atsidekojo jurininkams 2 metus atgal uzdejusi veto musu mokesciu lengvatams!!! Didelis "aciu"!!! Ir visai uzmirso kad nusiunte ta istatyma patobulinti! Seimunia iki soil tobulina o prezidente visai uzmirso ka daro !!! Gal galima butu jai priminti??? Gera proga buvo! Bet kaip visada Bekeza ir kiti "gerbiami" popieriniai biurokratiniai jureiviai spjove i veidus visiems tikriems Lietuvos jureiviams!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių