Pavogtų laiptų greitai neatstatys – neranda pinigų

Viešose Kauno erdvėse esantys laiptai ne tik šiurpina savo išvaizda, bet ir kelia pavojų. Pėstieji, kasdien kulniuojantys laiptais tarp Studentų ir Saulės gatvių, pastarosiomis dienomis pasigedo dviejų paslaptingomis aplinkybėmis dingusių laiptų pakopų.

„Kažkam niežti rankos – įdomu, kur dabar dės tas betonines pakopas. Niekam nerūpi, kad žmonės tamsiu paros metu gali susilaužyti koją“, – keikė ilgapirščius kaunietis Ramūnas.

Kauno technologijos universiteto studentų dažnai naudojami laiptai kosmetiškai tvarkyti praėjusią vasarą. Praėjo vos pusmetis, o remonto vėl reikia.

„Vasarą buvo pakeistos senos ištrupėjusios pakopos, sumontuoti nauji metaliniai porankiai, kuriuos buvo pavogę vandalai“, – priminė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jo teigimu, artimiausiu metu laiptai nebus atstatyti, kadangi šiam tikslui nėra lėšų.

„Vasarą laiptus remontavo bendrovė „Autokausta“, tačiau šiuo metu remontui nėra pinigų. Kol nėra finansavimo šaltinio, negalime pradėti darbų“, – apgailestavo A. Pakalniškis.

Ketvirtadienį miesto taryba tvirtins 2013 metų biudžetą. Anot valdininko, jeigu politikai skirs prašomus 50-60 tūkst. litų būtiniausiam miesto laiptų remontui, pavogtos pakopos bus atstatytos.

Kauno mieste iš viso yra 64 laiptai, iš kurių net trečdaliui reikėtų rekonstrukcijos, o ne vien smulkaus remonto. Pernai vasarą savivaldybė sukrapštė 50 tūkst. litų ir aptvarkė šešerius miesto laiptus: tarp V. Putvinskio ir Aušros g., Tunelio ir Džiugo g., Tunelio g. ir Perkūno al., Eivenių ir Jonavos g., Dzūkų ir Žemaičių g., Studentų ir Saulės g.

Kapitaliniam visų miesto laiptų remontui reiktų daug didesnės sumos, tačiau jos Miesto tvarkymo skyrius net nesitiki gauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Paėmei dvi lentas ir prikalei laikinai (gal nepavogs). Deja dėl biurokratijos tokia smulkmė kainuoja bent 1000Lt.

kristina

kristina portretas
Esu studentė, kuri kasdien vaikšto tais laiptukais. Pakopos nepavogtos tik nuverstos žemyn, bent viena šiandien dieną tikrai gulėjo šalia. Tad jas reikia tik užkelti, kai nukrito ne ant kalno, studentai patys užsikėlė.

n...

n... portretas
kai remontavo laiptus ties viduriu virs upelio sakiau darbininkams, kad ten kliba dar dvi pakopos, kuriu vieta parodyta nuotraukoje, tai pasake, kad niekas jiems nenurode to darbo padaryti... o patiems savarankiskai ta darba daryti - labdara... ir dar... dabar kazkokia firma ten priziuri tuos laiptus, valo... pila druska kibirais ant tu laiptu... del to ardomas betonas, ir kita sezona laiptai bus sutrupeje ar nutrupeje... pilti druska ant betoniniu laiptu yra technologinis nusikaltimas!...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių