Neries pakrantėje pražys dar pusšimtis sakurų

Vilniuje, Neries krante priešais Nacionalinę dailės galeriją, prieš pat žydėjimo metą bus pasodinta dar penkiasdešimt sakurų.

Medeliams jau iškastos duobės, o jie patys turėtų būti pasodinti ne vėliau kaip kitą savaitę.

„Bus penkiasdešimt naujų sakurų. Tai Japonijos ambasados iniciatyva - kaip ir tos sakuros, kurios jau auga arčiau Baltojo tilto. Tai tarsi tęstinis sodas, kitur sakurų sodinti kol kas nenumatoma“, - sakė Vaiva Deveikienė, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Miestovaizdžio skyriaus vedėja.

Naujos sakuros Neries pakrantėje sodinamos prieš pat jų žydėjimo metą - paprastai šie medžiai Vilniuje žydi balandžio pabaigoje ir gegužės pradžioje.

„Kiek pavyko sužinoti, specialistas kaip tik dabar yra išvykęs medelių parsivežti. Visko gali būti - kad jau ir pražydusių parveš“, - antradienį sakė V. Deveikienė.

Sakurų sodas Vilniuje įkurtas 2001 metų spalį paminint Japonijos diplomato Chiuneso Sugiharos, rezidavusio Kaune ir karo metais išgelbėjusio apie 10 tūkst. Lietuvos, Lenkijos bei Vokietijos žydų, 100-ąsias gimimo metines.

Šiuo metu senosios Neries pakrantės sakuros dar nerodo jokių žydėjimo ženklų.

Pernai savo žiedais būrius vilniečių ir miesto svečių patraukiančios japoniškosios vyšnios sostinėje pražydo balandžio 28 dieną.

Pačioje Japonijoje sakuros šiemet pražydo kovo 28-ąją, praėjus porai savaičių po dalį šalies nuniokojusio žemės drebėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių