Namai parduodami maždaug trečdaliu pigiau

Nuo piko laikotarpio, kai namai kainavo daugiausia, siūlomos namų kainos Vilniuje yra nukritusios apie 35 proc., o Kaune ir Klaipėdoje – apie 25 proc.

Namai sostinėje ir Kaune buvo brangiausi prieš dvejus metus, o Klaipėdoje – 2008 m. trečiąjį ketvirtį.

Krintant kainoms  vis daugiau norinčiųjų parduoti

Šiuo metu ieškantieji nusipirkti namą Vilniuje gali rinktis iš beveik 2200 pasiūlymų, Kaune – iš 600, o Klaipėdoje – iš 800 NT portale Aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus namus.

Ėmus kristi NT kainoms, padaugėjo norinčiųjų parduoti savo namą, kol kaina dar labiau nesumažėjo. Palyginus su laikotarpiu, kai namų kainos buvo didžiausios, skelbimų apie namus Vilniuje yra padaugėję trečdaliu, Kaune pasiūlymų atsirado beveik tris kartus, o Klaipėdoje – beveik du kartus daugiau nei piko metu.

Skelbime kaina nebūtinai galutinė

Pagal skelbimuose nurodomų kainų statistiką pardavėjai kartais sumažina kainą ir pritaiko nuolaidą. Pastebėta, kad paskutinį mėnesį Vilniuje parduodamų namų kainos buvo mažinamos vidutiniškai 10 proc., Kaune ir Klaipėdoje – apie 8 proc.

Vidutiniai siūlomi namų įkainiai

Toliau pateikiami vidutiniai skelbimuose siūlomi namų įkainiai, neatsižvelgiant į tikslesnę namo vietą mieste, įrengimo kokybę, statybos metus ir kt.

Vilniuje namas su daline apdaila dabar kainuoja vidutiniškai 2400 Lt/kv.m, o pilnai įrengtas – apie 4500 Lt/kv.m.

Norintieji įsigyti namą Klaipėdoje, mokėtų apie 2400 Lt/kv.m už dalinai įrengtą ir apie 4400 Lt/kv.m už pilnai įrengtą.


Šiame straipsnyje: NT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių