Klaipėdoje – visuotinis bėgimas iš pamokų

Į visuotinį bėgimą susirinko daugiau nei 70  moksleivių iš Klaipėdos mokyklų. Mokinių dalyvavimo priežastys buvo panašios: nenoras eiti į pamokas, „mokytoja liepė“, kiti dalyvavimu siekė išvengti kontrolinio darbo pamokos. Tačiau buvo ir entuziastų, kurie aktyviai dalyvauja renginiuose, sportuoja, užsiima lengvąja atletika.

„Aš mėgstu sportuoti, lankau sporto mokyklą, žaidžiu krepšinį, tad įveikti šią trasą nebus sunku“, – pastebėjimais pasidalino „Aukuro“ gimnazijos moksleivis.

„Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytoja pamoką nusprendė pravesti kitoniškai – moksleivius atsivedė prie Trinyčių tvenkinio, kad šie galėtų sudalyvauti bėgime.

„Bėgimo trasa beveik dviejų kilometrų ilgio, tad tai puiki proga įvertinti moksleivių bėgimą. Mokiniams nebereikės bėgti mokyklos stadione“, – šmaikštavo mokytoja, žymėdama moksleivių bėgimo laiką žurnale.

Originaliai apsirengusių nebuvo: vieni su mokyklinėmis uniformomis ir džinsais, kiti su sportine apranga. Iš susirinkusios minios išsiskyrė tik vienas moksleivis, kuris ir gavo prizą už originalumą, nes visuotiniame bėgime pasirodė su raudona sportine apranga. Jam ir kitiems pirmiems atbėgusiems buvo įteikti elektroniniai autobuso bilietai su dešimties dienų papildymu bei Visuomenės sveikatos biuro marškinėliai, atšvaitai, puodeliai ir tušinukai.

Visuotinio bėgimo akcijos metu planuota daryti kūno masės analizę, tačiau lauko sąlygomis nesuveikė matuoklio aparatūra.

Klaipėdos Visuomenės sveikatos biuro specialistės džiaugėsi aktyviu moksleivių dalyvavimu Judriosios savaitės renginiuose.

„Jaunimas – tai karta, kuriai ir turime propaguoti sveiką gyvenimo būdą, skatinti daugiau judėti. Laikas, praleistas prie kompiuterio, turi neabejotinai neigiamos įtakos jaunuolių sveikatai, tad tokios akcijos tikėtina, jog duoda naudos“, – akcijos svarbą pabrėžė Visuomenės sveikatos biuro specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vvv

Vvv portretas
Ir viskas ka sugalvojo Klaipedos vadai pazymint judriaja savaite?????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių