Draudimas nepilnamečiams rūkyti – prieš įstatymą?

Sostinės savivaldybės taryba trečiadienį pritarė projekto uždrausti viešose sostinės vietose rūkyti nepilnamečiams pateikimui. Iki šiol jiems buvo draudžiama rūkalus tik įsigyti. Tiesa, tarybos nariai dėl projekto susiginčijo.

“Mano jaunystėje bet koks suaugęs galėjo sudrausmint rūkantį vaiką, o dabar jie rūko kur tik papuola ir niekas nieko negali padaryti“, - sakė vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

Jam ir mero idėjai pritarė ir opozicijos lyderis konservatorius Raimundas Alekna. „Aš tikrai ne dažnai sutinku su A.Zuoko pozicija, bet šiuo atveju tikrai palaikau“, - tvirtino R.Alekna.

Tiesa, Vyriausybės atstovas savivaldybėje Jurgis Jurkevičius tarybos narius patikino, kad toks draudimas pažeistų galiojančius įstatymus.

„Tabako ir alkoholio kontrolės įstatymas nurodo, kad savivaldybė gali uždrausti rūkyti tam tikrose vietose, tačiau nesuteikia teisės jai nustatyti tam tikrų grupių, kurioms rūkyti draudžiama. Dabar aš privalėsiu kreiptis į teismą“, - sakė Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius.

Meras į tokius argumentus rado ką atsakyti.„Lietuvoje jau yra trys savivaldybės, kuriose tokia tvarka galioja, tad manau, kad ir mes galime taikyti tokias sankcijas. Mes jau ne kartą buvome J.Jurkevičiaus paduoti į teismą, tad vienu mažiau ar daugiau, jokio skirtumo“, -nekreipti dėmesio į įstatymus ragino meras.

Netrukus į diskusiją įsikišo ir kitas valdančiosios daugumos atstovas vicemeras Jonas Pinskus. Anot politiko, meras klysta nepaisydamas įstatymų.„Kitose savivaldybėse taikoma tvarka nesuteikia mums pažeidinėti įstatymo. Mes dabar pažeidžiame įstatymą“, - kartojo J.Pinskus.


Šiame straipsnyje: rūkymasNepilnamečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

netie laikai

netie laikai portretas
vicemeras Jaroslavas Kaminskis sake graziai bet tada nebuvo "vaiku teises" Dabar tevai nebegali duot i pakausi ka jau kalbet apie svetima zmogu

Išeitis

Išeitis portretas
pagavai malakasosą rūkanti, numovei kelnes ir sukišai degančią cigaretę į subinę. Daugiau nerūkys...

666

666 portretas
o alkoholi nepilnamečiai gali gerti ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių