Be netikėtumų: A. Ūsas reabilituotas antrą kartą

Vilniaus apygardos teismui skelbiant nutartį netikėtimų išvengta – vaiko teisių apsaugos tarnybos skundas atmestas, velionis Andrius Ūsas dėl pedofilijos nekaltas.

Vadinamąją pedofilijos bylą išnagrinėjęs Vilniaus apylinkės teismas pernai padarė išvadą, jog velionio A. Ūso veikoje nėra nusikalstamų požymių ir A. Ūsą išteisino dėl jam mestų kaltinimų.

Žemesnis teismas padarė kategorišką išvadą, kad vienintelė mergaitė seksualinę patirtį galėjo įgyti tik 2008 m. lapkričio-2009 m. rugsėjo mėnesiais jos tėvo, velionio Drąsiaus Kedžio namuose įkyrių, nekvalifikuotų ir neteisėtų klausinėjimų bei filmavimų metu. Juos, dviejų žmonių nužudymų kaltinamas D. Kedys, atliko nuo 2008-ųjų lapkričio iki 2009-ųjų rugsėjo.

Prokurorai A. Ūsą kaltino mergaitės tvirkinimu, tačiau bylą perdavus teismui persigalvojo ir kaltinamąjį prašė reabilituoti po mirties.Tokį sprendimą teismui apskundė Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Aukštesnis teismas visiškai ir pilnai pritarė Vilniaus apylinkės teismui, šis buvo nešališkas ir visas surinktas byloje aplinkybes įvertino teisingai.

„Sprendimas padarytas vadovaujantis teisiškai nuosekliais principais, jokių nušalinimų reikšta nebuvo, pasisakė visi proceso dalyviai, kurie galėjo ir taip toliau“, - pranešė teisėja Vitalija Norkūnaitė.

Į teismą baiminantis „Drąsos kelio“ partijos ir jiems prijaučiančių grupių vizito atvyko keletas policijos pareigūnų. „Užtikriname viešosios tvarkos ir eismo saugumą“, - teigė vienas policijos patrulis.

Savivaldybės vaiko teisių specialistai aiškino, kad žemesnis teismas šališkai išnagrinėjo bylą, nevertino duomenų, įrodančių A. Ūso kaltę, o nagrinėjo duomenis, tik leidžiančius jį visiškai išteisinti.

Skaitydama teismo sprendimą V. Norkūnaitė pabrėžė, kad įvertinus visus byloje esančius duomenis, įrodymus bei liudytojų apklausas pedofilijos pasaka nepasitvirtino. „Nėra jokių įrodymų, jog baudžiamojon atsakomybėn patrauktas Andrius Ūsas būtų panaudojęs bent kokią prievartą prieš Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą“, - sakė teisėja.

A. Ūso tėvas Aleksandras Ūsas sūnaus išteisinimo nevadino pergale.

„Čia yra ne pergalė, čia yra tiesos atradimas ir įrodymas, kad vis dėlto nusikalstama veika buvo padaryta iš organizatorių pusės. Nebuvo jokios mano sūnaus kaltės, visa tai buvo šmeižtas, privedantis iki žmonių netekties. Aš net neabejoju, kad laikui bėgant paaiškės, kaip įvyko ir kitos žūtys ir nužudymai. Išaiškės žudymo organizatoriai, skatintojai ir vykdytojai ir tada jūs sužinosite ir suprasite, kas dedasi Lietuvoje“, - po teismo sprendimo kalbėjo velionio A. Ūso tėvas Aleksandras.

Paklaustas, kas yra pedofilijos pasakos sumanytojai, organizatoriai ir skatintojai, A. Ūsas nedviprasmiškai klausė, kas rašė knygas ir raštus, kas sukėlė masinę psichozę, kas painiojo liaudį, kas plovė ir pudrino visuomenei protą. „Kas klaidino prokuratūra, kas apgaudinėjo tyrėjus ištisai?“, - klausė mįslingai žuvusio A. Ūso tėvas. Anot vyro, sveikam protaujančiam žmogui viskas buvo aišku nuo pat pradžių, tačiau ligotų, protiškai ir ne tik, pamišusių ir įtikėjusių žmonių neįtikins niekas, net ir teismų sprendimai.

„Jie yra fanatikai ir ligoniai ir kas liūdniausia, kad dalis tokių yra atėję į aukščiausią valdžią“, - pridūrė A. Ūsas.


Šiame straipsnyje: Andrius Ūsasteismaspedofilija

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko

nieko portretas
NUOSTABAUS IS TEISESAUGOS.JUK TEISIEJI TAMPA KALTI,O KALTI TEISINGAISIAIS.!!!!!!!!!!NERA KA IR BEPRIDURT-ISKREIPTU VEIDRODZIU KARALYSTE LIETUVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

WWW

WWW portretas
pedofilai triumpoja kitaip ir negalejo tyketis, žodžiu trūksta apie kokią dar teisinę valstybe galima kalbėti ,bet manau labai greitai visi pedofilų darbeliai iškils į paviršių ir Lietuvėle neišsimokės GĖDA VISAM PASAULIUI

gėda

gėda portretas
GĖDA,GĖDA,GĖDA,GĖDA
VISI KOMENTARAI 72

Galerijos

Daugiau straipsnių