Rusų „E-avto“ hibridą gamins jau kitąmet

Rusijos hibridinių automobilių projektą vystanti bendrovė „E-avto“ tikisi, kad pirmas mašinas pradės gaminti 2014 metų antroje pusėje, informuoja Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

„E-avto“ priklauso pramoninei grupei „Oneksim“, kurios savininkas yra Rusijos turtuolis Michailas Prochorovas. Anksčiau „E-avto“ direktorių tarybos pirmininkas Andrejus Biriukovas sakė, kad pirmieji automobiliai anksčiau 2015 m. kovo mėnesio nepasirodys. Bendrovė nuolat kaitalioja gamybos pradžios datas. Pirmieji modeliai – hečbekas, furgonas ir visureigis – pirmą kartą buvo pristatyti 2010 m. gruodį, o pirmoji gamybos pradžios data – 2013 m. Sankt Peterburgo gamykloje.

Modelis, pavadintas „E-mobil“, turės tris variklius – vidaus degimo (naudojantis ir benziną, ir dujas, suks tik generatorių) bei du elektros. Rusai išsirinko švedų bendrovę „Gastank Sweden AB“, kuri tieks dujoms balionus, pagamintus iš kompozicinių medžiagų. Ji laimėjo tarptautinį konkursą. Į „E-mobil“ bus montuojami du balionai po 40 l.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių