Liepą - nauja „Regitros“ transporto priemonių registravimo paslauga

Liepą valstybės įmonė „Regitra“ pradės teikti elektronines transporto priemonių registravimo paslaugas, sukurtas įgyvendinus projektą „Autotransporto priemonių registravimo paslaugų perkėlimas į elektroninę erdvę“ (eKETRIS).

„Netrukus startuosianti informacinė sistema leis vartotojui elektroniniu būdu gauti įvairias su transporto priemonių registravimu susijusias paslaugas: gauti informaciją apie turimas transporto priemones, pranešti apie transporto priemonės valdytojo pasikeitimą, prarastus transporto priemonės valstybinio numerio ženklus ar jos registracijos dokumentus, transporto priemonę perregistruoti, išregistruoti baigus ją eksploatuoti ir pan. Už paslaugas bus galima atsiskaityti elektroniniu būdu“, - pažymi projekto vadovas, „Regitros“ Informacinių technologijų departamento direktorius Vytautas Jasiulevičius.

Sistema taip pat leis teikti prekybinių, vardinių, rezervuojamų valstybinių numerių ženklų užsakymo paslaugas bei duomenis iš Kelių transporto priemonių registro. Vartotojai prie jos galės prisijungti per Elektroninius valdžios vartus ar interneto svetainę.

Visuomenei skirtuose projekto rezultatų pristatymo seminaruose, kurie vyko 2013 m. birželio 26 - 27 dienomis Vilniuje, projekto vadovas V. Jasiulevičius pabrėžė, kad projekto tikslas - perkelti kelių transporto priemonių registravimo paslaugą į elektroninę erdvę iki 4 e. paslaugų brandos lygio - pasiektas. „Įgyvendinant projektą nuo 2011 m. atlikti ne tik reikšmingi techninio pasirengimo darbai, bet ir priimti būtini teisės aktai: 2013 m. liepos 1 d. įsigalios naujos  redakcijos Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registro nuostatai. Be to, Lietuvos Respublikos Seime priimtas Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymas, kurio nuostatos svarbios įgyvendinant projekto uždavinius“,- pažymi V. Jasiulevičius.

„Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Leonardas Kęstutis Jasūdis akcentavo, kad daugelis su transporto priemonių registravimu susijusių institucijų, ekspertų padėjo įmonei pasiekti projekto tikslų ir uždavinių. „Siekiant projekto tikslų, jų indėlis buvo svarus ir reikšmingas, už tai norime nuoširdžiai padėkoti. Darbas su šiuo projektu buvo itin naudingas mūsų įmonei: registravimo procedūros tapo aiškiau reglamentuotos ir tikslesnės. Tikimės, kad projekto rezultatus įvertins ir klientai, o laikui bėgant naujosios elektroninės paslaugos taps paklausios ir populiarios“, - sakė L. K. Jasūdis.

Projektas „Autotransporto priemonių registravimo paslaugų perkėlimas į elektroninę erdvę (eKETRIS)“ sukurtas ES struktūrinių fondų lėšomis pagal Ekonomikos augimo veiksmų programos 3 prioriteto „Informacinė visuomenė visiems“ įgyvendinimo priemonę Nr. VP2-3.1-IVPK-01 „Elektroninės valdžios paslaugos“.


Šiame straipsnyje: RegitraeKETRISautomobilis

NAUJAUSI KOMENTARAI

PAULIS

PAULIS portretas
Jokia eKETRIS dar neveikia, reiks peškom žingsniuoti į regitrą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių