Graibstomi „McLaren P1“ superautomobiliai

Už Ženevos automobilių parodoje pristatytą „McLaren P1“ superautomobilį pinigus sumokėjo daugiau kaip 250 pirkėjų. Nors automobilis dar net nepradėtas gaminti.

Kaip rašo britų „Autocar“ žurnalas, „McLaren P1“ gamintojas pardavė daugiau nei 250 šių daugiau nei vieną milijoną eurų kainuojančių superautomobilių, nors automobilis dar net nepradėtas gaminti. Kadangi iš viso numatyta pagaminti tik 375 vienetai „McLaren P1“, gamintojui liko parduoti 100 šių įspūdingų mašinų.

Reikia įvertinti ir tai, kad „McLaren P1“ kol kas buvo siūlomas tik Europos, JAV ir Artimųjų Rytų pirkėjams. Ekspertų nuomone, pradėjus juo prekiauti Azijos šalyse, ten tikrai atsiras 100 norinčių įsigyti daugiau nei vieną milijoną kainuojančią mašiną pirkėjų.

Į automobilį montuojamas 3,8 l / 737 AG V8 variklis su dviem turbinomis ir 179 AG elektros variklis. Bendra hibridinės pavaros galia siekia 916 AG, kurios galiniams varantiems ratams perduodamos per dviejų sankabų septynių pavarų automatinę greičių dėžę. Iki 100 km/val. „McLaren P1“ įsibėgėja per 2,5 sekundes, iki 200 km/val. – per 7,5 s, iki 300 km/val. – per 17 sekundžių.


Šiame straipsnyje: superautomobilismclaren

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių