Zarasų rajono pedagogai nutraukia streiką

Šešiose Zarasų rajono mokyklose, kur dėl kai kurių pedagogų streiko jau beveik dvi savaites daliai mokinių nevyko pamokos, ugdymo procesas atnaujinamas.

„Pasiekėme susitarimą, pasirašėme jį su rajono meru, todėl streikas pristabdomas, ugdymo procesas mokyklose atnaujinamas“, - BNS trečiadienį sakė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimo pirmininkas Andrius Navickas.

Profsąjunga pradėjo streiką kaltindama savivaldybę, kad ši pakeitė susitarimo, kurį turėjo pasirašyti abi pusės, punktus į tokius, kurie pedagogų esą netenkina. Dalis Zarasų rajono pedagogų streiką pradėjo rugsėjo 12 dieną.

Pasak profsąjungos, pagrindinė streiką išprovokavusi priežastis - stringantis dialogas su savivaldybe švietimo klausimais. Zarasų pedagogai prieštaravo ketinimams privatizuoti mokyklų valgyklas, mokyklinių autobusų pardavimui. Mokytojus streikuoti paskatino ir techninių darbuotojų atleidimas, pasak A. Navicko, „meno, sporto mokyklų žlugdymas“, finansavimo trūkumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir kaune

Ir kaune portretas
Ir kauno mieste ir rajone nuo šių metų sužlugdytos meno mokyklos,mokyklos negauna pinigų. Vaikų konkursams neberuošia, nes finansavimo nėra. Didesnės krizės meno mokyklos neturėjo.Mokytojai dirba , bet nemokamose atostogose, pinigų nėra. Čia tik sporto mokyklos vaikams kainuoja kapiekas, varžybos nemokamos ir dar maitina, dienpinigius vaikams duoda. Bet kauno pedagogai moka streikuoti tik dėl savo algų....deje...

idomu

idomu portretas
prispaude mokytojus ar jie ka nors laimejo? ar mokinius i mokykla ves geltoni mokykloms paskirti autobusiukai ar ivisdel to patyre fiasko ir tt :) tai kaip ten viskas baiges?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių