Vilniaus taryba paskyrė du vicemerus

ELTA. Vakar Vilniaus savivaldybės tarybos posėdyje paskirti du vicemerai iš valdančiosios koalicijos - liberalas Algimantas Vakarinas ir konservatorius Kęstutis Masiulis

ELTA. Vakar Vilniaus savivaldybės tarybos posėdyje paskirti du vicemerai iš valdančiosios koalicijos - liberalas Algimantas Vakarinas ir konservatorius Kęstutis Masiulis. Savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta mero Artūro Zuoko siūlymui turėti tris mero pavaduotojus, tačiau trečiojo vicemero kandidatūros tarybos posėdyje meras A.Zuokas nepateikė.

Pagal įstatymą mero prerogatyva - teikti savo pavaduotojų kandidatūras, kurias balsavimu tvirtina Savivaldybės tarybos nariai.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio išvakarėse žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, esą į trečiąjį vicemero postą A.Zuokas teiksiąs buvusio konkurento mero rinkimuose socialdemokrato Gedimino Paviržio kandidatūrą. Tačiau tiek pats G. Paviržis, tiek kitas socialdemokratas Audrius Rudys sakė, kad tai tebuvusios tik neoficialios kalbos. Oficialaus pasiūlymo užimti vicemero postą G.Paviržis negavo. A.Rudžio teigimu, Vilniaus meras A.Zuokas, neskubėdamas teikti trečiosios vicemero kandidatūros, pasilieka laisvas rankas deryboms.

Praėjusią savaitę pralaimėję kovą dėl Vilniaus miesto mero posto socialdemokratai kartu su koalicijos partneriais liberaldemokratais ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija pasiskelbė opozicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių