Siūlo įpareigoti operatorius blokuoti apgaulingas SMS žinutes

  • Teksto dydis:

Reaguodama į sukčiavimo elektroninėje erdvėje atvejus Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) siūlo įpareigoti mobiliojo ryšio operatorius blokuoti apgaulingas vardines trumpąsias žinutes.

Pasak RRT pirmininko pavaduotojo Dariaus Kuliešiaus, tarnyba siekia įpareigoti operatorius persiųsti tik identifikuotų siuntėjų vardines SMS žinutes.

„Taikydami siuntėjo identifikavimo priemones operatoriai reikšmingai sumažins sukčių galimybes apsimesti Lietuvos valstybės institucijomis, bankais, pašto kurjeriais ir kitais populiariais paslaugų teikėjais, kurie dažnai vartotojams siunčia informaciją pasitelkdami SMS“, – pranešime teigė D. Kuliešius.

Be to, pasak RRT, gavę informaciją apie sukčiavimą ar kitus susijusius incidentus operatoriai privalės nedelsiant nutraukti tokių trumpųjų žinučių persiuntimą.

Įsigaliojus naujiems taisyklių pakeitimams operatoriai privalėtų blokuoti telefono numerius, kai skambučiai gaunami iš užsienio operatorių su lietuviškais fiksuoto ryšio numeriais, taip pat – iš nepaskirtų numerių ar kai skambinama iš tarptinklinio ryšio, nors skambintojas nėra išvykęs iš Lietuvos.

RRT dėl taisyklių pakeitimo paskelbė viešą konsultaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusivylęs

Nusivylęs  portretas
Tragedija… pritariu ankstesniam komentatoriui nieko nedarė ir vėl SAM priėmė žmogų, kuris turejo viešųjų interesų konfliktą ir sugeba tik po mokyklas važinėti, kai vaikai iki 18 metu negali išreikšti pritarimo donorystei… ir nieko reikšmingo donorystei ir transplantacijai nepadarė ir nepadarys…

Jonas

Jonas portretas
Nieko nedarė nedaro ir nedarys

Ką gi

Ką gi portretas
Seniai jau šito reikėjo....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių