Šiauliai prarado didmiesčio statusą

  • Teksto dydis:

Išankstiniai Statistikos departamento duomenys rodo, kad Šiauliai prarado didmiesčio statusą, nes nuolatinių gyventojų liko mažiau nei 100 tūkstančių, informuoja LNK žinių tarnyba.

Šiaulių meras su tokiais skaičiais nesutinka ir siūlo kliautis registrų centro duomenimis. Jie rodo, kad saulės mieste gyventojų skaičius perkopia 100-to tūkstančių ribą.

Pačių šiauliečių nuomonės išsiskiria, vieniems didmiesčio statusas reikalingas, kitiems jis nė motais.

Tris atžalas šešerių metų dukrytę ir dvynukus auginanti šiaulietė Giedrė negaili komplimentų savo miestui. Moteriai visai nė motais, kad gyventojų mažėja, o Šiauliai gali prarasti didmiesčio statusą. Įžvelgia pliusų gyventi mažesniame mieste ir jokių planų išsikelti neturi. Šeima džiaugiasi turimais darbais ir ramia saugia kaimynyste.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Mažėjantys Šiauliai mums yra privalumas, nes mes lengvai radome vietą vaikams darželyje, jau žinome, į kokią mokyklą eis dukra, nesusiduriame ryte su spūstimis“, – privalumus gyventi Šiauliuose vardijo jauna moteris.

Išankstiniai Statistikos departamento duomenys, kad Šiauliuose šiemet registruoti tik 99 462 gyventojai. Nors Saulės miestas jau keletą metų laviruoja ties 100 tūkst. gyventojų riba, tokių mažų skaičių dar niekada nebuvo. 

Mažėja ir Šiauliuose gimstančių vaikų. Iki 2001 metų kūdikių buvo registruojama daugiau nei mirusių žmonių, o štai pastaruosius du dešimtmečius gimusių kūdikių skaičius buvo labai panašus kaip ir mirusių žmonių arba mažesnis. Tik 2014 metais gimusių kūdikių registruota daugiau nei mirusiųjų.

Pasak Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos, pastarųjų metų statistikai įtakos galėjo turėti pandemija.

„Lygiai tokia pati situacija kaip ir kituose miestuose dėl pandemijos, daugiau ir susirgusių, ir mirusių žmonių, tai mirties skaičius tikrai viršija gimusių kūdikių skaičių“, – kalbėjo Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

ES politika

ES politika  portretas
Tai kad jau pramoninkai sakė vietoj trąšų nori pigios darbo jėgos be apribojimų vagonais ir lėktuvais ir furomis gabentos,,,ruoskites, kalbėsite visi rusiškai, norit to ar ne. O ES atvirų durų politika yra blogis...aišku JAV dangoraižius pastatė vergai, piramidės taip pat, pigi produkcija drabužiai ir visa kita jau gaminama ne vien Kinijoje, Malaizijoje,taivane, bet jau ir Afrikoje ir Indijoje...taigi ruoskites butus nuomai, rusiškai kalbėti, ir ruoskites turtuolių augimui (nes dėl mažų darbo jėgos kaštų, nebutinybes kelti algų, turtuoliu atsiras vis daugiau, o vietiniams lietuviams, europiečiams, neapsimoka mokėti daugiau, nes yra kas pigiau dirba...)

Pries

Pries portretas
10 metu tai ivyko panevezy, buvo aisku, kad tai ivyks ir su siauliais. Na jei dar ir liko 100k kaip kazkas gincijasi, po poros metu nebesigincys. Klaipedai reiks kokiu 30m, na, nebent azijatai begantys nuo klimato kaitos "isgelbes" ir jei dar nebus paskendus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių