Seimo garaže verda aistros

Seimo autoūkyje dirbantys vairuotojai turi galimybę po darbo pailsėti valdiškoje pirtyje, tačiau tikina joje nei girtaujantys, nei ištvirkaujantys.

Pasipiktinę vienos televizijos bulvarinių naujienų laidoje parodytu reportažu apie neva Seimo autoūkio pirtyje vykstančias orgijas, vairuotojai pasikvietė visus žurnalistus parodyti, kokias jie turi darbo ir poilsio sąlygas.

Už kelių kilometrų nuo Seimo rūmų, dešiniajame Neries krante, Juozapavičiaus gatvėje, stovi dviejų aukštų dar stalininės statybos pastatas, iš išorės neremontuotas ir nerestauruotas jau daugelį metų. Šalia pastato – vartai, pro kuriuos kartkartėmis pravažiuoja išblizginti automobiliai. Tai Seimo tarnybinės mašinos, atvažiuojančios arba išvažiuojančios iš tarnybinio garažo.

Seimo autoūkio vadovas Česlovas Selemonas parodė žurnalistams tas patalpas, kuriose, pasak bulvarinės laidos, gali būti ištvirkaujama. Nusileidus į pastato pusrūsį iš pradžių patenkama į nedidelę poilsio salę su teniso stalu per vidurį ir vienu nenauju treniruokliu kampe. Iš jos galima pereiti į greta esančią suomišką pirtelę su trimis dušo kabinomis ir nedideliu baseinu. Visur labai švaru ir tvarkinga.

Saunos remontas padarytas dar prieš aštuonerius devynerius metus. Č.Selemonas tiksliai negalėjo pasakyti, kiek kainuoja išlaikyti pirtelę. "Ten nėra jokio atskiro tas patalpas prižiūrinčio asmens. Vyrai viską patys daro – pailsėję sutvarko patalpas ir išeina", – teigė jis.

Autoūkyje dirba apie septynias dešimtis žmonių. Jie tvirtino pagal grafiką einantys į pirtelę. "Po darbo, dažniausiai prieš savaitgalį, ateinam čia du tris kartus per mėnesį, pasėdim, pabendraujam, pasiperiam, nusiprausiam ir išsivaikštom", – pasakojo vienas vairuotojas.

Seimo garažo darbuotojai garsiai piktinosi bulvarinės televizijos laidos reportažu. Vienas tepaluotą mėlyną kombinezoną užsivilkęs pagyvenęs vyriškis buvo ypač piktas: "Po to reportažo per televizorių žmonoms dabar reikia ataskaitas rašyti, nes piktai klausinėja, ką mes ten tokio toje pirtyje veikiam su "plikarūrėm" mergom, sustojusiomis įvairiausiomis pozomis." Kiek linksmiau nusiteikęs šio vairuotojo kolega papasakojo, kaip atremia tokius žmonos įtarimus: "Sakau jai, jeigu turėčiau rankose tokį užpakaliuką, kaip per televizorių rodė, pas tave jau seniai būčiau negrįžęs."

Autoūkyje su žurnalistais apsilankė ir Seimo narys Jonas Stanevičius. Rankoje nešinas kamera jis filmavo dar vieną reportažą tai pačiai bulvarinei laidai.

Netruko kilti J.Stanevičiaus ir sugužėjusių vairuotojų barniai. "Mes irgi mokame mokesčius ir turime teisę po darbo šiek tiek pailsėti, atsipūsti, su kolegomis pabendrauti", – vienas per kitą šaukė vairuotojai.

Žurnalistams ir Seimo nariui taip pat parodytas autoūkio patalpose esantis Seimo valgydinimo įstaigai "Greminta" priklausantis mažiukas bufetas ir šalia esanti vadinamoji pokylių salė, kurioje gali tilpti daugiausia dešimt žmonių.

Autoūkyje šiuo metu iš viso yra 89 automobiliai, tarp jų ir 10 naujutėlaičių "Mercedes-Benz", kurie įsigyti už pernai iš biudžeto skirtą daugiau kaip milijoną litų, kad galėtų būti naudojami per šių metų viduryje Vilniuje rengiamą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos parlamentinės asamblėjos sesiją.

Tiesa, patekti į garažą ir pamatyti ne tik "Mercedes-Benz", bet ir kitų automobilių žurnalistams nepavyko. Tai paaiškinta saugumo užtikrinimo sumetimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių