Savaitgalis dar leis pasimėgauti vasara

Sinoptikų teigimu, ateinantis savaitgalis bus gražus – oras sušils daugiau nei pirmomis šios savaitės dienomis, o lietaus nenumatoma.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji specialistė Teresė Kaunienė sakė, kad iki pat mėnesio pabaigos sinoptikai prognozės dar neturi, nes jos nuolat kinta ir būtų netikslios.

Vis tik bent priešpaskutinį vasaros savaitgalį, T.Kaunienės teigimu, dar galima ramiai planuoti praleisti gamtoje: oro temperatūra bus šiltesnė nei dabar, kritulių nenumatoma, o naktys taip pat bus švelnesnės nei artimiausiomis dienomis, kai oro temperatūra naktimis kris iki vos 6-os termometro stulpelio padalos.

„Lietaus tikimybė maža, bus keletu laipsnių šilčiau nei dabar. Artimiausios pora naktų bus vėsokos, o savaitgalį tai pat bus šiltesnės“, – sakė specialistė.

Kaip nurodo Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, savaitgalį Lietuvoje bus apie 22-25 laipsnius šilumos, mažai debesuota arba debesuota su pragiedruliais. Naktimis bus 11-12 laipsnių šilumos. Panašūs orai tęsis ir pirmosiomis kitos savaitės dienomis.

Apskritai rugpjūčio pirma pusė, pasak T.Kaunienės, buvo kiek šiltesnė nei vidutinė, bet visą mėnesį bus galima vertinti tik jam pasibaigus.

Tarnybos duomenimis, rugpjūčio mėnesio vidutinė temperatūra numatoma apie 1 laipsnį aukštesnė už vidutinę daugiametę (vidutinė daugiametė yra 16,2 laipsnių Celsijaus), kritulių kiekis prognozuojamas truputį mažesnis už daugiametį vidurkį (daugiametis vidurkis 76 mm).

Vasaros vidutinė temperatūra numatoma artima vidutinei daugiametei (vidutinė daugiametė - 16,1 laipsnių), kritulių kiekis – mažesnis nei vidutinis daugiametis (daugiametis vidurkis 223 mm).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių