Rusnėje iškils apžvalgos bokštas

Rusnės saloje tikimasi pradėti statyti apžvalgos bokštą, kuris turistams suteiktų galimybę Kuršių marias ir net Rusijos teritorijos krantus apžvelgti iš paukščio skrydžio.

Po ilgų diskusijų apsispręsta, kad bokštą vertėtų statyti prie pat Atmatos žiočių. Šią vietą žymi vietinių gyventojų Pilypu pramintas navigacinis bokštelis.

Manoma, kad gana atoki ir šiuo metu mažai turistų lankoma vieta turėtų atgimti, jei pačioje tolimiausioje Rusnės salos sankirtoje su Kuršių mariomis atsirastų traukos objektas.

Kol kas numatyta bokšto vieta pasiekiama labai prastu keliu. Gamtos mylėtojams tenka pėdinti kone pustrečio kilometro, kad išvystų, kaip Atmata įteka į Kuršių marias.

"Aplinkos ministerija skiria 400 tūkst. eurų bokštui pastatyti. Problema – pažintiniai takai turistams, nes kelias labai prastos būklės. Manome, kad reikės sutvarkyti porą kilometrų šio kelio", – aiškino Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis.

Bendruomenės ginčijosi, ar tai tikrai gera vieta tokiam objektui. Esą niekas nenorės pėstute pėdinti tokį atstumą iki bokšto. Buvo siūloma bokštą statyti Rusnės miestelio centre, kiti gi agitavo objektą įkurdinti Uostadvaryje.

"Jei kelią suremontuosime, tereiks pėsčiomis eiti kilometrą", – pasakojo meras.

V.Laurinaitis prisipažino, kad sraigtasparniu buvo pakilęs į 35 metrų aukštį ir įsitikino, kad regėti vaizdai buvo dar įspūdingesni.

"Tačiau Nemuno deltos regioninis parkas turi savo apribojimų. Galime statyti tik 28 metrų aukščio bokštą", – aiškino V.Laurinaitis.

Viliamasi, kad statinys bus populiarus tiek vasaros, tie žiemos metu.

"Galbūt vasarą nuo šio bokšto būtų galima laivu pasiekti ir Nidą", – svajonėmis dalijosi meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to anonimas

to anonimas portretas
na taip, idomu kiek autobusu su turistais sulauktum pavasario potvynio metu ? Geriau apie estakada pagalvotu, ar kelia auksciau darytu.

Anonimas

Anonimas portretas
Man tai labai patiko šita mintis, manau sulauktume nemažai turistų kurie norėtų visa tai pamatyti

o

o portretas
o kiek prezervatyvu iseitu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių