Nusikaltėliai gudrauja

VSD teigia, kad pričiupti kontrabandininkai ginasi per žiniasklaidą

VSD teigia, kad pričiupti kontrabandininkai ginasi per žiniasklaidą

BNS. Valstybės saugumo departamentas (VSD) pareiškė, kad teisėsaugininkams ėmus tirti stambių kontrabandininkų bylas, nusikaltėliai kontratakuoja, bandydami per žiniasklaidą šmeižti pareigūnus.

“Valstybės saugumo departamentas, tirdamas rezonansines stambių kontrabandininkų bylas, pradėjo fiksuoti didelį pastarųjų aktyvumą. Bandydami įvairiausius gynybos metodus, kontrabandininkai imasi skelbti klaidinančią informaciją, meta absurdiškus kaltinimus bylas inicijavusiems VSD pareigūnams ir nusikaltėlių sekimą sankcionavusiems teisėjams”, - rašoma vakar išplatintame VSD pareiškime. Anot dokumento, “žiniasklaidoje pasirodė klaidinančios paralelės tarp dabar tiriamų ir ankstesnių kontrabandinių bylų”. VSD pareiškimas, matyt, susijęs su šią savaitę savaitraščio “Veidas” publikacija, kurioje, remiantis neįvardytu šaltiniu, daroma prielaida, kad pastarosiomis savaitėmis pagarsėjusią bylą dėl įtariamų teisėjų ryšių su kontrabandininkais lėmė ne nuoseklus teisėsaugininkų tyrimas, o konkuruojančios kontrabandininkų grupuotės interesai.

Savaitraštis daro prielaidą, jog kontrabanda besiverčiantys marijampoliečiai broliai Arūnas ir Rolandas L. VSD “vieno direktoriaus pavaduotojų rankomis” nusprendė susidoroti su “amžinu priešu ir konkurentu” - įtariamuoju kontrabandininku Viliumi Karaliumi. Šis asmuo yra vienas pagrindinių įtariamųjų teisėjų ryšių su kontrabandininkais byloje.

Savaitraštis daro prielaidą, kad minėtieji broliai esą gali daryti įtaką VSD generalinio direktoriaus pavaduotojui Arvydui Pociui, kuris prieš kelerius metus vadovavo Marijampolės rajono apylinkės prokuratūrai. Ši institucija tyrė pagarsėjusią bylą dėl per Šakių rajono Sudargo kelio postą 1994-1996 metais vykdytos kontrabandos. Šioje byloje figūravo ir broliai Arūnas ir Rolandas L.

Anot savaitraščio, bylos dėl kontrabandos ir muitinės pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba tyrimas buvo vilkinamas, Sudargo bylos A.Pocius nebaigė.

“Tokiais šmeižikiškais išpuoliais stengiamasi nukreipti visuomenės dėmesį nuo tikrųjų nusikalstamos veiklos organizatorių ir kiek įmanoma komplikuoti bylų tyrimą”, - rašoma VSD pareiškime.

Anot dokumento, “Sudargo kontrabandininkų byla tiriama rezultatyviai - trylika muitinės pareigūnų, dalyvavusių nusikalstamoje veikoje, laukia Kauno apygardos teismo nuosprendžio, o pirmieji Sudargo bylos epizodai teismui perduoti dar 2000 metų rugpjūčio 25 d.”.

VSD teigimu, be minėtųjų muitininkų, įtarimai pareikšti dar trylikai asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių