LRTK rekomenduoja neretransliuoti rusiškų ir baltarusiškų televizijos programų

  • Teksto dydis:

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) siūlo Lietuvoje veikiantiems televizijos programų retransliuotojams ir platintojams internete vengti retransliuoti rusiškas ir baltarusiškas radijo ir televizijos programas, teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.

Anot LRTK, Seimui nusprendus nepaprastąją padėtį pratęsti tik pasienyje su Baltarusija ir Rusija nustos galioti ankščiau buvęs draudimas rodyti pastarųjų šalių programas.

Komisija „primygtinai siūlo“ Lietuvoje veikiantiems televizijos programų retransliuotojams ir platintojams internete vengti retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos subjektų programas.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis antradienį pranešė registravęs Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, numatančias laikinai drausti Rusijos ir Baltarusijos įsteigtų, tiesiogiai ar netiesiogiai valdomų, kontroliuojamų ar finansuojamų subjektų radijo programų, televizijos programų ar atskirų programų retransliavimą bei platinimą internete.

Kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius pirmadienį pažymėjo, kad atsisakius nepaprastosios padėties visoje šalies teritorijoje, esminiai ribojimai Maskvos ir Minsko žiniasklaidai išliks, tačiau kai kurie pramoginiai kanalai galės grįžti į eterį.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje LRTK priėmė sprendimus sustabdyti laisvą rusų kalba retransliuojamų devynių televizijos programų priėmimą, 32 su bendrove „Gazprom-Media“ susijusių televizijos programų platinimą, 92 interneto svetainių, skelbiančių Kremliaus propagandinį turinį, veiklą.

Tačiau komisija rekomendavo retransliavimo paslaugas Lietuvoje teikiantiems telekomunikacijų operatoriams įtraukti į savo retransliuojamų programų sąrašą ukrainietiškas televizijos programas bei retransliuoti daugiau nepriklausomos žiniasklaidos televizijos programų rusų kalba Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Scorpion

Scorpion  portretas
Klausimas- ko bijoma? Kodėl draudžiama? Taip pat, kaip kažkada ir su GRAFENO OKSIDU?

Matau

Matau  portretas
Visas Baltarusijos TV programas bet manes jokia dezinformacija neveikia tiesiog aš tų laidų neziuriu bet per Baltarusiją yra nors ką pažiūrėti o ką rodo lietuviski TV kanalai tai visiškai nėra ką pažiūrėti tas pats per tą patį karas musu valdžia ir visko pabranginimai tiesiog jau šlykštu darosi sprendžia sprendžia ir tik savo naudai

Durniai,\\\\\...////

Durniai,\\\\\...//// portretas
be reikalo sielojatės,pagal dabartines texnologijas yra 100-tai būdų žiūrėti tas "draudžiamas" programas,tik noro reikia.Stručio sindromu serga tie KGB'istiniai išsigimėliai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių