Kurortas tęsia poilsio sezoną

PALANGOJE

Kurortas tęsia poilsio sezoną

Nei permainingi orai, nei linksmybėmis garsėjančioje J.Basanavičiaus gatvėje vėl prasidėję rekonstrukcijos darbai dar nepaveikė kurorte tebepulsuojančio „auksinių savaitgalių“ sezono ritmo. Praėjusį savaitgalį Palangoje netrūko nei svečių, nei linksmybių: remontuojama gatvė buvo pilna žmonių, koncertavo Stasys Povilaitis, vaikštinėjo Kauno meras Arvydas Garbaravičius, o turtingi vokiečiai mūsų piliečius stebino iki šiol Lietuvoje dar nematytu ypač prabangiu automobiliu „Bentley“.

Praėjusią savaitę J.Basanavičiaus gatvės atkarpoje nuo Meilės alėjos iki S.Daukanto gatvės bendrovės „Hidrostatyba“ darbininkai iškirto senuosius kaštonus, išardė dalį asfalto bei šaligatvių dangos.

Rekonstruojama gatvės dalis nuo pirmadienio iki penktadienio buvo uždaryta, tačiau savaitgalį nuspręsta nedrausti žmonėms ja eiti. Daugelis kurorto svečių ne tik apžiūrinėjo kaštonų rąstų krūvas, bet ir skubėjo įsiamžinti neatpažįstamai pasikeitusioje gatvėje.

Pradėtoje tvarkyti J.Basanavičiaus gatvės atkarpoje kavinių ir barų durys klientams savaitgalį dar buvo atvertos. Kai kuriose užeigose tebevyko koncertai. Šeštadienį „Laukinių Vakarų salūne“ dainavo S.Povilaitis. Šeštadienio popietę J.Basanavičiaus gatvės pradžioje poilsiautojų akis traukė ir iki šiol Lietuvoje dar nematytas vieno prabangiausių pasaulyje automobilio „Bentley“ modelis „Continental GT“. Apie pusę milijono litų kainuojančia visiškai nauja mašina pasilinksminti į Palangą atvyko turtingi Vokietijos piliečiai.

Kai kurių poilsinių darbuotojai sakė, jog savaitgalį buvo užimti visi kambariai.

Po Palangą vaikštinėjo ir Kauno meras A.Garbaravičius. Antrojo pagal dydį šalies miesto vadovas sakėsi su šeima ir kitais jam artimais žmonėmis atvykęs savaitgalio poilsio.

Netrukus triukšmas ir linksmybės J.Basanavičiaus gatvėje neišvengiamai rims. Jau šią savaitę planuojama pradėti kloti naujus lietaus ir buitinių nuotekų vamzdžius. Pradėjus šiuos darbus, nebegalės veikti remontuojamoje gatvės dalyje esančios kavinės, nes bus atjungtas ne tik vandentiekis, bet ir kanalizacija. Vis dėlto kai kurių barų savininkai tikisi dirbti iki rugsėjo 27 dienos. Vadinamų „auksinių savaitgalių“, kada į Palangą vis dar atvažiuoja nemažai žmonių, sezonas parastai tęsiasi beveik iki spalio pabaigos.

J.Basanavičiaus gatvę remontuojanti bendrovė „Hidrostatyba“ įsipareigojo ją sutvarkyti iki kitų metų birželio penktosios, tačiau rangovai viliasi, kad darbus baigs pora savaičių anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių