Kada lytiškumo ugdymas mokyklose taps privalomu?

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministro sudaryta darbo grupė, svarstanti, kaip mokyklose turi būti ugdomas lytiškumas, išsamios programos mokykloms nespės pateikti prieš joms tvirtinant naujų mokslo metų planus, tad nuo rugsėjo tai dar netaps privaloma disciplina.

Darbo grupei vadovaujanti švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina BNS sakė, kad darbo grupė svarsto, kaip integruoti lytiškumo klausimus į sveikatos ugdymą, kuris šiuo metu dalyje mokyklų yra dėstomas kaip pasirenkamasis dalykas. Visgi ateityje, pasak jos, ši bendra programa turėtų tapti privaloma.

„Ateityje mes norėtume, kad sveikatos ugdymo pamoka atsirastų kaip privaloma ir kad per ją būtų dėstomas lytiškumo ugdymas. Nuo šio rugsėjo mes nespėjame (...), tai mes dirbame, kad nuo 2016 metų rugsėjo 1 dienos tokia programa atsirastų mokyklose kaip privaloma“, - sakė viceministrė.

Anot jos, į lytiškumo klausimus mokiniams galėtų atsakyti mokyklose dirbantys visuomenės sveikatos specialistai.

„Matome tokią viziją, kad visuomenės sveikatos specialistai, kurie yra mokyklose, galėtų būti talkininkai. Jie tikrai turi biomedicinos žinių. Jie nėra pedagogai, tai čia galimas dvejopas sprendimas - arba jie gauna pedagogo kvalifikaciją, arba mokytojas kartu su visuomenės sveikatos specialistu dėsto kartu“, - pasakojo ji.

Į darbo grupę, kuriai vadovauja N.Istomina, įeina medikų, mokinių, studentų organizacijų, Nacionalinės sveikatos tarybos, edukologų, mokslininkų atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kada bus privalomas

o kada bus privalomas portretas
mokslinis lansbezdizmas ir megztaberetizmas?

Rokis

Rokis portretas
Laikas butu uzbaigti su tomis pedofilu ir iskrypeliu is virsaus "nuleistomis" programomis ir "ugdymais"! Trecdali gyventoju istreme is salies, o likusius nori paversti "gaidziais", o dar planuoja ir imigrantu sastata uzvezti. Kada VSD ims narplioti sias "programas" ir ivairiu seimunu "pasisakymus"...

Aha

Aha portretas
Ir praktiniai užsiėmimai bus privalomi?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių