ISM pradeda išankstinį priėmimą į bakalauro studijas

  • Teksto dydis:

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas vasario 1 d. pradeda išankstinį priėmimą į bakalauro studijų programas. Planuojama, kad tokiu būdu į universitetą įstos apie 70 proc. būsimųjų pirmakursių, o geriausiems bus suteikta galimybė studijuoti nemokamai ar mokant tik dalį studijų kainos.

Abiturientai bus vertinami atsižvelgiant į motyvaciją, aktyvią užklasinę ir visuomeninę veiklą bei 10-12 klasių metinius pažymius. Kandidatų motyvaciją interviu metu vertins iš universiteto ir verslo bendruomenės atstovų sudaryta priėmimo komisija. Papildomų balų gaus abiturientai, turintys aktyvią visuomeninę ir užklasinę veiklą įrodančius diplomus bei pažymėjimus.

„Priimdami pirmakursius norime įvertinti ne tik jų akademines žinias, tačiau ir asmenybę individualaus pokalbio metu. Vertindami kandidatus, visi prestižiniai pasaulio universitetai kandidatų motyvacijai ir visuomeninei veiklai skiria ne mažiau dėmesio, nei akademiniams pasiekimams“, - sako ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studijų dekanė prof. dr. Viltė Auruškevičienė.

Stojantys į ISM gali pretenduoti į universiteto partnerių įsteigtas 100 Talentų programos stipendijas, padengiančias visą studijų kainą, bei ISM stipendijas, padengiančias dalį studijų kainos. 2014 m. po išankstinio priėmimo nemokamai studijuoti ISM buvo pasiūlyta 39 abiturientams, 112 buvo suteiktos dalinės studijų stipendijos.

„Pernai išankstinio priėmimo metu buvo užpildyta 68 proc. visų bakalauro studijų vietų. Panašios studentų dalies, užsitikrinsiančios vietą universitete dar pavasarį, tikimės ir šiemet“, - teigia ISM studijų dekanė.

Išankstinis priėmimas į ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą truks iki balandžio 30 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių