A. Butkevičius įtaka pranoksta D. Grybauskaitę ir V. Uspaskichą

Lietuvos gyventojų nuomone, premjeras Algirdas Butkevičius savo įtaka Lietuvos politinei ir ekonominei ateičiai pranoksta prezidentę Dalią Grybauskaitę ir savo koalicijos partnerį, Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą, rašo portalas delfi.lt.

Tokius duomenis žurnalo „Valstybė“ užsakymu atskleidė visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ atlikta gyventojų apklausa.

Atsakydami į klausimą, kuris politikas šiuo metu turi didžiausią įtaką priimant esminius sprendimus, lemiančius politinę ir ekonominę Lietuvos ateitį, dauguma gyventojų minėjo ministrą pirmininką A. Butkevičių. Kad šis politikas įtakingiausias, manė 43,7 proc. gyventojų.

Antroje vietoje pagal įtakingumą atsidūrė prezidentė D. Grybauskaitė – kad ji turi didžiausią įtaką Lietuvos ateičiai šiuo metu, teigė 25,6 proc. apklaustų žmonių.

Nors V. Uspaskichas pagal įtaką atsidūrė trečioje vietoje, bet jo įtakingumą pastebėjo tik 4,1 proc. respondentų.

Mykolo Romerio universiteto docentas Vytautas Dumbliauskas teigia, kad premjero, kaip pareigūno, įtaką valstybės ateičiai pripažįsta ne tik visuomenė, bet ir konstitucinės teisės specialistai bei politologai.

„Konstitucinės teisės specialistai ir politologai pripažįsta, kad Lietuvos ministras pirmininkas, jeigu Seimo dauguma tvirta ir drausminga, yra galingiausias valstybės pareigūnas. Tačiau jeigu parlamento dauguma nėra stipri, nedrausminga, tos galios iškart mažėja“, - teigė V. Dumbliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvaila mintis

kvaila mintis portretas
is nosies AntanasN gali buti nesantuokinis premjero sunus

o tai jei

o tai jei portretas
jis netycia pernoks?ar galesim juo pasitiketi?

Nenuvyle

Nenuvyle portretas
Saunuolis Butkevicius Balsuosiu uz ji,jei bolotiruosis iprezidentus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių