V. Sinkevičius dėl V. Pranckiečio dar neapsisprendė

Kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius sako dar nesąs pasirinkęs, kokios pozicijos laikysis dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atšaukimo procedūros.

„Aš kol kas negirdėjau argumentų to viso, sakykim, vertimo (...) ir parašų – ar jie surinkti, ar nesurinkti... Man yra labai sunku pasakyti, aš tikrai neskubėsiu užimti vienos ar kitos pusės“, – „Žinių radijui“ pirmadienį teigė V. Sinkevičius.

ELTA primena, Seimo pirmininkas V. Pranckietis paprašė nedelsti ir jau šią savaitę Seime surengti jo atšaukimo procedūrą. Įtampa tarp LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio ir V. Pranckiečio atsirado pastarajam nesutinkant savanoriškai pasitraukti iš Seimo pirmininko posto. R. Karbauskio teigimu, V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta valdančiosios koalicijos sutartyje. Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu ir asmeninėmis R. Karbauskio ambicijomis.

Naujas ekonomikos ir inovacijų ministras

Kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius teigia, kad kas pakeis jį ekonomikos ir inovacijų ministro poste, spręs valdančioji koalicija. Anot jo, svarbu, kad naujasis ministras išlaikytų ministerijos darbų tęstinumą.

„Tai turėtų nuspręsti koalicija. Bet, manau, labai svarbi bus premjero (pozicija. – ELTA) ir prezidentas neliks nuošalyje. Labai svarbu, kad išliktų tų darbų tęstinumas, užbaigtumas, kurių liko pabaigti visai nedaug. Manau, tai yra pagrindinis faktorius. O žmogų bus galima vertinti jau jam padarius vienus ar kitus darbus“ , – „Žinių radijui“ sakė V. Sinkevičius.

Paklaustas, kas galimi kandidatai, V. Sinkevičius teigė, jog apie kandidatus dar anksti kalbėti.

„Aš girdėjau penkis kandidatus iš žiniasklaidos, bet nesu girdėjęs iš premjero nei vieno kandidato. Aš manau, kol kas neskubėkime. Aš vis dar esu ministras, ir neverta dalintis to, ko dar niekas neturi tose rankose. Neskubėkime“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt kad Sin'Kevičius dar dėl kainos derisi...

...,politikoje yra svarbiausia LANKSTUMAS...,

...,politikoje yra svarbiausia LANKSTUMAS..., portretas
jeigu JO neTURI i POLTIKA geriau neEITI...,nePOLTIKO nuomone apie POLITIKA... TASKAS

Lietuviai vis plaukioja

Lietuviai vis plaukioja portretas
Europojr beveik visi parlamentai turi būtent nepriklausomus parlamento pirmininkus, jokios partijos, kad nebūtų šališkas ir tendencingai neveiktų vienos partijos naudai. Mūsų politikai tiek neapsišvietę? Seime yra visų šalies žmonių atstovai, tiesa gimsta diskusijoje. O dabar dar koks "masių " palaikymas, baisu. Ko siekiama? Diktatūros?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių