V. Pranckietis dėl posto perbėgtų pas „socialdarbiečius“?

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina „valstietę“ Agnę Širinskienę, LRT duotame interviu užsiminusią, kad V. Pranckiečiui „socialdarbiečiai“ pasiūlė tapti jų partijos nariu, kalbėti už save.

Pasak parlamento vadovo, tokio pasiūlymo iš Gedimino Kirkilo vadovaujamos partijos jis nesusilaukė, tačiau, pabrėžė jis, gavęs tokį kvietimą jį svarstytų.

„Manau, kad iš jų („socialdarbiečių“. – ELTA) kas nors turėtų kalbėti, o ne tai, kad Širinskienė pasako „socialdarbiečių“ nuomonę", – Seime kalbėjo V. Pranckietis.

Žurnalistų paklaustas, ar yra gavęs kvietimą iš koalicijos partnerių, V. Pranckietis tvirtino, kad jokių pasiūlymų nėra sulaukęs. Tačiau, sakė Seimo vadovas, gavęs tokį pasiūlymą jį svarstytų.

„Kai gaučiau – tada svarstyčiau“, – kalbėjo politikas.

Kaip suprantu, jis turi „socialdarbiečių“ pasiūlymą tapti jų nariu ir tokiu būdu išlaikyti pareigas.

A. Širinskienė, LRT duotame interviu komentuodama Seimo vadovo atsisakymą trauktis iš einamų pareigų po to, kai buvo persiderėta dėl valdančiosios daugumos, teigė, kad V. Pranckiečio buvimo ar nebuvimo partijoje klausimą „valstiečiai“ svarstys rugsėjo pradžioje. Kartu politikė užsiminė, kad V. Pranckiečiui „socialdarbiečiai“ galėjo pasiūlyti tapti jų partijos nariu.

„Kaip suprantu, jis turi „socialdarbiečių“ pasiūlymą tapti jų nariu ir tokiu būdu išlaikyti pareigas“, – sakė A. Širnskienė.

ELTA primena, kad, pagal valdančiųjų susitarimą, Seimo pirmininko pozicija turi atitekti „socialdarbiečiams“. Tačiau „valstiečių“ partijai priklausantis V. Pranckietis su tuo nesutinka ir trauktis iš einamų pareigų atsisako. Raginimą trauktis jis yra įvardinęs šantažu ir asmeninėmis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio ambicijomis.

Savo ruožtu R. Karbauskis yra pareiškęs, kad jis neprieštarautų, jei V. Pranckietis liktų savo poste, tačiau tik tuo atveju, jeigu jis sutartų dėl to su „socialdarbiečiais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didžiavyris

didžiavyris portretas
menkysta pasikėlęs pajuto valdžią parodė tikrą veidą.

TAS KIRKILAS -

TAS KIRKILAS - portretas
Tikras velnias su slipsu....

...

... portretas
Visai atsitiktinai Viktorėlis sužinojo apie 'Gyvulių ūkį' ir sumanė tapt lygesne kiaule.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių