Per Seimo posėdį Egipte ilsėjęsis V. Ąžuolas: žmona padarė staigmeną

Seimo narys „valstietis“ Valius Ąžuolas, Seimo pavasario sesijos metu neinformavęs Seimo valdybos, kaip to reikalauja Seimo statutas, viešėjo Egipte ir dėl to susilaukė priekaištų.

Pats politikas teigia, kad kelionė buvo netikėta žmonos dovana. Jis taip pat laikosi pozicijos, kad jam adresuoti kaltinimai Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu yra „išpūstas burbulas“.

„Žmona padarė staigmeną, padovanojo kelionę, pasakė likus kelioms dienoms iki išvykos ir fiziškai nebūčiau netgi spėjęs to padaryti, nes valdyba renkasi netgi ne kiekvieną savaitę, ne kiekvieną dieną, todėl jau išvykus prašymą rašyti turbūt beprasmiška“, – LRT radijui teigė V. Ąžuolas.

Politikas akcentuoja, kad jis nėra nei pirmas, nei paskutinis Seimo narys, kuris išvyksta į užsienį negavęs Seimo valdybos leidimo. Jis mano, kad dėl jo sprendimo Seimo pavasario sesijos metu vykti į Egiptą yra „pučiamas burbulas“.

Tarp jų, pavyzdžiui, Gabrielius Landsbergis taip pat nedirbo. Vadinasi, aš tiek pat esu nusižengęs kaip ir Landsbergis, nebūdamas tą dieną posėdyje.

„Tik mano atveju išpūstas toks didžiulis burbulas iki kaltinimų Konstitucijos pažeidimu ar priesaikos sulaužymu, o kitu atveju, kai kitas Seimo narys išvyksta, niekas neužkliūna, net nepastebi“, – teigė parlamentaras.

V. Ąžuolas taip pat įsitikinęs, kad jo kelionės į Egiptą negalima pavadinti ilsėjimusi, nes Seimo darbo grupių susitikimuose ir komitetų posėdžiuose jis teigia dalyvavęs.

„Šiuo metu leidžiama dirbti nuotoliniu būdu, tai aš daugelyje darbo grupių, komiteto posėdžių metu dirbau nuotoliniu būdu. Žinoma, aš neturėjau galimybės dirbti trečiadienį, kai buvo Seimo posėdis, bet tuo metu nebuvo 20 Seimo narių“, – sakė Seimo narys.

„Tarp jų, pavyzdžiui, Gabrielius Landsbergis taip pat nedirbo. Vadinasi, aš tiek pat esu nusižengęs kaip ir Landsbergis, nebūdamas tą dieną posėdyje“, – pridūrė jis, pripažindamas, kad neprašė galimybės viešint Egipte nuotoliniu būdu dalyvauti Seimo posėdyje.

Parlamentaras taip pat akcentuoja, kad Seimo narys taip pat yra žmogus, turintis šeimą ir vaikus. Anot jo, situacija taptų aiškesnė ir paprastesnė, jeigu parlamentaras turėtų teisę į atostogas.

„Seimo narys yra ir žmogus, kuris turi šeimą ir vaikus. Turbūt tai irgi yra neatsiejamas dalykas. O jeigu būtų apspręstos Seimo nario atostogos, Seimo nario galimybė gauti nedarbingumo išmoką, Seimo nario galimybė pasiimti tėvystės atostogų, tai turbūt tokių problemų net nekiltų ir nereiktų apie tai net diskutuoti“, – sakė parlamentaras.

Visgi V. Ąžuolas pripažįsta, kad ateityje net ir kelioms dienoms prieš išvykstant į užsienį reikėtų informuoti Seimo valdybą.

ELTA primena, kad parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši išsiaiškintų, ar sesijos metu į Egiptą išvykęs ir apie tai parlamento valdybos neinformavęs „valstietis“ V. Ąžuoklas nepažeidė statuto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paulius

Paulius portretas
ĮDOMU , KAS TA SEIMO NARI RINKO ?. Dar yra medis — BAMBUKAS .

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Pašiko po nosim ąžuoliukas.Jei jo neatleis,pradėsiu nepasitikėti 'Vastiečiais' mors visą laiką gerbiau.Kaip sakoma nėra šeimos be išsigimėlių,už tai jį su mėšlina šake LAUK.

VASIA

VASIA portretas
JEIGU BUT NEVAZIAVES ZMONA NEBUTU DAVUSI PASIRURIT UZTAT IR VAZIAVO:))
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių