Seimas planuoja sausį susirinkti dar į tris posėdžius

Pratęsus Seimo rudens sesiją parlamentarai į plenarinius posėdžius ketina rinktis kitų metų sausio 5, 7 ir 12 dienomis.

Tokį darbų grafiką trečiadienį Seimo valdybos nariams pristatė  Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos, posėdžiai planuojami Seimo rūmuose, plenarinių posėdžių salėje, o nuotoliniai Seimo posėdžiai bus kaip alternatyva, jeigu jų prireiktų.

„Siūlyčiau nuotolinį darbą turėti kaip alternatyvą. Jeigu situacija pablogėtų, valdyba priimtų motyvuotą sprendimą sušaukti nuotolinį posėdį. Siūlyčiau dabar palikti posėdžių darbotvarkėje svarbiausius  klausimus ir saugiai  dirbti“, – sakė Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak jos,  prasidėję nuotolinių Seimo posėdžių organizavimo mokymai tęsis trečiadienį. Taip pat planuojama, kad jie vyks ir kitų metų sausio 4 d.

Nuotolinių Seimo posėdžių organizavimui parengta infrastruktūra parlamentarams leis autentifikuotis jungiantis į nuotolinį posėdį, vyksiantį Seime naudojamoje nuotolinio darbo platformoje „Teams“, balsuoti naudojant mobilųjį elektroninį parašą arba „Smart ID“. Taip pat sukurtos duomenų mainų priemonės, skirtos nuotolinio Seimo posėdžio duomenų perdavimui iš „Teams“ aplinkos į Seimo veiklos informacinę sistemą.

2021 m. pradžioje planuojama įdiegti priemones, skirtas Seimo nario atvaizdo automatiniam fiksavimui registracijos ir balsavimo momentu. Taip pat planuojama tobulinti Seimo veiklos informacinės sistemos duomenų mainų apimtis su nuotolinių posėdžių aplinka „Teams“ platformoje.

Seimo priimtos Statuto pataisos numato, kad Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdžiai gali būti organizuojami nuotoliniu būdu, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai ir (ar) gyvybei ir Seimo nariai negali susirinkti į Seimo posėdį parlamento rūmuose.

Kitų metų Sausio 13 d. 30-osios Laisvės gynėjų dienos minėjimas vyks virtualioje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių