R. Karbauskis apie kanapių įteisinimą: tai būtų katastrofa

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) tikrai nepalaikytų sprendimo legalizuoti Lietuvoje kanapes, teigia partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Pasak jo, tai būtų neatsakinga ir kitų liberalių partijų norą jas įteisinti, pasak jo, galima vertinti kaip tam tikrą norą užsiimti tautos genocidu.

R. Karbauskis pabrėžia, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose konkuruoja liberalios bei tradicines vertybes ginančios partijos. Pasak jo, šiuo metu konservatoriai ir socialdemokratai yra liberalių pažiūrų partijos ir vienai jų laimėjus rinkimus, bus daroma liberali koalicija Seime, kuri sieks įteisinti kanapes.

„Šiuose rinkimuose labai akivaizdžiai susidurs liberalių požiūrių partijos ir partijos, atstovaujančios tradicinėms vertybėms. Liberaliomis partijomis galiu įvardinti konservatorių partiją, abi liberalų partijas, „Laisvę ir teisingumą“. Taip pat socialdemokratų vakarykščiai pareiškimai parodė, kad jie aiškiai gins liberalias vertybes. Taip pat galime daryti prielaidą, kad šios partijos, jei turės daugumą Seime, jos sudarys koaliciją. Kas tuomet bus? Jie visi teigia, kad įteisins kanapes, narkotikus. Tai yra neįtikėtina, bet tiesa. Konservatorių kandidatas Mykolas Majauskas šioje kadencijoje keturis kartus teikė Narkotikų legalizavimo įstatymo projektą. Akivaizdu, kad reikia balsų daugumos ir mes būsime viena pirmųjų ES šalių, be Olandijos, įteisinusi narkotikus. Aš nežinau, kaip tai priima visuomenė, bet, mano nuožiūra, tai būtų katastrofa. Tai absoliučiai neatsakinga ir galima vertinti kaip tam tikrą norą užsiimti mūsų tautos genocidu“, – Kaune teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis: rinkimuose Kaune varžysis LVŽS ir TS-LKD

„Valstiečių“ lyderis teigia, kad LVŽS bendradarbiaus artėjančiuose Seimo rinkimuose su Visvaldo Matijošaičio vadovaujamu „Vieningu Kaunu“. LVŽS sąraše iš 7 vienmandatininkų 4 yra „Vieningo Kauno“ žmonės.

„LVŽS Kauno regione žengia esant situacijai, kai akivaizdu, kad Kauno miesto gyventojai rinksis tarp konservatorių kandidatų ir „valstiečių“ kandidatų, ir tai lems perspektyvą, kaip vystysis valdžios bendradarbiavimas su Kauno miesto savivaldybe. Akivaizdu, kad konservatorių retorikoje ir veiksmuose yra aišku, kad jų tikslas yra atsiimti iš „Vieningo Kauno“ lyderystę Kauno mieste, o tai reiškia, kad reikėtų prisiminti buvusį merą Andrių Kupčinską, kuris Kauno mieste net nekeliamas kaip kandidatas. Iš tikrųjų juk nėra ką pasakyti apie tą laikotarpį, kai jis vadovavo“, – sakė R. Karbauskis.

Šiuose rinkimuose labai akivaizdžiai susidurs liberalių požiūrių partijos ir partijos, atstovaujančios tradicinėms vertybėms.

Konservatoriai, anot R. Karbauskio, stengsis visais įmanomais būdais atimti valdžią iš miesto mero Visvaldo Matijošaičio ir „Vieningo Kauno“.

„Drįstu teigti, kad jeigu šiuos rinkimus Kaune laimėtų tos partijos, kurios yra konfrontuojančios partijos „Vieningam Kaunui“, tai vystymasis Kauno gali būti stabdomas visai kitais būdais. Nesinori taip šnekėti, nesinori tuo tikėti, bet realybė yra tokia. Bet kito kelio konservatoriams susigrąžinti Kauno nėra kaip tik stoti į konkurenciją su „Vieningu Kaunu“ Kauno mieste“, – sakė jis.

„Vieningo Kauno“ bendradarbiavimas su LVŽS yra tas raktas, kuris gali padėti Kaunui vystytis toliau“, – teigė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis apgailestavo, kad, skirtingai nei Kaune, Vilniuje vadovauja liberalai.

„Tiek, kiek projektų Kaunas įgyvendina šiuo metu, neįgyvendina joks kitas miestas. Jeigu lygintume su Vilniumi, tai reikia tik apgailestauti, kad Vilniaus miestui vadovauja liberalai. Tikriausiai būtų neįmanoma įvardinti rimto projekto, kuris šiuo metu būtų įgyvendinamas Vilniuje“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Kuriems velniams talpinate šio klouno nuotrauką ir pasenusį straipsni?

Narkomanai yra potencialūs žudikai ir psichiniai ligoniai

Narkomanai yra potencialūs žudikai ir psichiniai ligoniai portretas
Narkomano komentarai Gaidy 31.07.2020 14:37:23 Bomzhas dink is tu komentaru sizofrenike, eik isgerk diazepamo kokio, klaunas Lope 31.07.2020 14:35:46 Gyvenai, matei, turi irodymu? Net nebandyk lyginti Nyderlandu su sita issikta srutu skyle. Man pavartojus zoles, vieno ko norisi tai tokius kaip tu uzciaupt visam laikui, kad nesnargliuotu aplinkui

kolukio pirmininkas

kolukio pirmininkas portretas
susikti valstieciai! rupintusi jie geriau seimo prostitute Kildisiene!
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių