Pristatė programą Seimo rinkimams: nesutinkame, kad esame iš kitos planetos

Ketvirtadienį Laisvės partija pristatė programą Seimo rinkimams, kurioje didžiausias dėmesys skiriamas žmogaus teisėms ir ekonomikos plėtrai. Politinės jėgos pirmininkė Aušrinė Armonaitė akcentuoja, kad ypač svarbu siekti šalies augimo visose kryptyse.

„Dažnai Laisvės partijai buvo klijuojamos įvairios etiketės (...), tačiau nesutinkame, kad esame iš kitos planetos. Taip pat partija niekada nebuvo dviejų klausimų partija, ji yra atsakymų partija. Norime, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau laisvų ir laimingų žmonių“, – renginyje kalbėjo A. Armonaitė, pristatydama rinkimams pasirinktą politinės jėgos šūkį „Turime nebaigtų reikalų“.

„Turime dar labai daug nebaigtų reikalų, turime stiprinti ir gausinti vidurinę klasę Lietuvoje, investuoti daugiau į augimą, investicijų pritraukimą, geras darbo vietas, matyti žmones, kurie vis dar yra nematomi. Apie tai yra Laisvės partijos programa“, – prioritetus vardijo „laisviečių“ lyderė.

Norime, kad Lietuvoje būtų kuo daugiau laisvų ir laimingų žmonių.

Būtina investuoti į ekonomikos augimą

Ekonomikos sektoriuje „laisviečiai“ nurodė neinicijuosiantys naujų pertvarkų. Pasak A. Armonaitės, pagrindinis siekis yra, kad artimiausių metų ekonomikos strategija būtų orientuota į augimą, darbo vietų kūrimą ir investicijų pritraukimą.

„Augimo darbotvarkė bus užtikrinta tik tada, kada čia bus naujų įmonių, kada įvyks jų plėtra. Liekame prie savo pažado neapmokestinti įmonių ir investicijų pelno mokesčio“, – aiškino ji.

Pagrindinis švietimo tikslas – moksleivis

Tuo metu švietimo srityje pagrindine problema Laisvės partija nurodė matanti demokratiškų ugdymo įstaigų trūkumą didmiesčiuose.

„Tai, kad partijos susitarė dėl švietimo strategijos ir vizijos į ateitį – jau labai didelis darbas. Tačiau reikia jį įgyvendinti. (...) Dažnai girdime, kad pati svarbiausia problema yra mokyklų uždarymas regionuose, bet švietimo prieinamumo problemos pirmiausia yra didžiuosiuose miestuose. Mums reikia naujų mokyklų, įtraukiųjų darželių“, – teigė partijos pirmininkė.

„Nenorime, kad būtų pamestas pagrindinis švietimo tikslas – moksleivis“, – pabrėžė politikė.

Ketina tęsti atsakingą socialinę politiką

Buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui pareiškus, kad naujai valdžiai Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų didinimas yra bene neišvengiamas, A. Armonaitė mano, kad pirmiausia reikėtų efektyviau naudotis šiuo metu į fondą suplaukiančiomis lėšomis.

„Nelieskime sveikatos draudimo įmokų. Yra didelis rezervas, yra galimybių finansuoti kitais šaltiniais. Dabar ekonomika turi augti. Nesugriaukime, įveskime daugiau aiškumo ir stabilumo, užtenka šių pokyčių“, – tvirtino ji.

Laisvės partijos programoje taip pat teigiama, kad ketinama užtikrinti žmonių su negalia teises, plėsti pagalbinio apvaisinimo paslaugą, siekti Stambulo konvencijos tikslų įgyvendinimo, klimatui neutralios ekonomikos, bioįvairovės užtikrinimo, daugiau užsienio investicijų į gynybos pramonę.

„Norėtume pakartoti solidų pasirodymą, kurį turėjome 2020 metais. Manome, kad galime ir geriau, bet čia jau nuo žmonių priklausys. Manau, kad yra šimtai tūkstančių žmonių, kurie nori sprendimų, progresyvios, naujovėms atviros Lietuvos“, – paklausta, su kiek mandatų tikisi žengti į Seimą, teigė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Armonautams

Armonautams portretas
Truksta tik kokiu 10-15 milijonu Euru kad galutinai galetu Menuli isisavinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių