Premjeras: apsaugos priemonių rezervą Lietuva kaups keturiems mėnesiams

Plintant koronavirusui medikams ir kitiems darbuotojams reikalingų asmens apsaugos priemonių rezervą Lietuva ketina sukaupti trims-keturiems mėnesiams, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Planuojama, kad būtų sukauptas rezervas trims-keturiems mėnesiams į priekį, rezervas – be kasdieninio aprūpinimo. Mes tą turėsime daryti“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Anot jo, kaupti didesnį rezervą verčia ir prognozės, kad koronavirusas gali grįžti rudenį bei kitų metų pavasarį.

„Girdime medicinos mokslo atstovų pasisakymus, kad gali būti ir rudeninė banga, gali būti ir kita pavasarinė banga. Kol nėra išrasta vakcina, kol neturime efektyvaus gydymo, turime ruošti tokias priemones, kurios yra vienintelės galinčios švelninti situaciją“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad Sveikatos apsaugos ministerijai buvo per sunku rūpintis logistiniais ir aprūpinimo klausimais, todėl juos perėmė Vyriausybė.

Sveikatos apsaugos ministerijai tai buvo iššūkis, su kuriuo jai buvo sunku susitvarkyti.

„Matyt, sunkiai įvertinamas dalykas buvo dėl logistinių apimčių ir gebėjimų. Sveikatos apsaugos ministerijai tai buvo iššūkis, su kuriuo jai buvo sunku susitvarkyti, dėl to pagrindinės koordinavimo ir aprūpinimo funkcijos yra perimtos į Vyriausybės lygmenį, sudarytas tarpinstitucinis valdymo komitetas“, – teigė premjeras.

„Manau, kad dabar turime geresnę situaciją. Tas pats yra ir su prognozavimu, turime mokslininkų prognozes, turime įsigiję sistemas, kurios apdoroja duomenis, kurie labai svarbūs kalbant apie pandemijos valdymą ir tą patį aprūpinimą“, – pridūrė jis.

Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad medikams jau išdalyta 3,2 mln. įvairių apsaugos priemonių.

Plintant COVID-19 Lietuvoje medikai teigia, kad jiems trūksta apsaugos priemonių.


Šiame straipsnyje: apsaugos priemonių rezervasapsaugos priemonėspriemonės medikamskoronavirusasKoronavirusas LietuvojepremjerasCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pillietis

Pillietis portretas
Atsipeikėkite. Galima ignoruoti skelbiamas "sąmokslų teorijas", bet tiesa yra akivaizdi. Nėra ko, kaip teisingai teigia S. Čaplinskas, ieškoti kaltų dėl COVID-19 pandemijos. Tautosaka išmintingai sako, kad "nėra ko sub...nėj smegenų ieškoti". Bet kare kaip kare: siekiant būti nugalėjoju tinka bet kokios priemonės (I PK - chloro dujos, II PK - Hirosima ir Nagassaki, o jei tai bus III PK - be jokių abejonių būtų "nelaukta pandemija". Ir ne lokali, priešo teritorijoje, bet globalinė. Nė viena iš "didžiųjų valstybių" neatsisako biologinio ginklo rengimo. Neieškokime idiotų tų valstybių vadovybėse, kurie tai pripažintų. O mus pandemija privalo mobilizuoti ne vien tik susitvarkymui su COVID-19 šiandiein, bet būti pasiruošusiems su kitų virusų virusų, nesvarbu kokios kilmės, ataka rytoj. Taigi, tebus ir Lietuvai šis "karantinas" su visais epidemiologiais "siurprizais" generalinė repeticija. Būsiu laimingas, jei klysčiau.

senelis

senelis portretas
apsauga tik ne paprastiem zmonem o kad kiekviena diena laivais ir lektuvais zaraza parvaro tai kada uzdarys sienas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių