Politikės tikslas – pinigai?

Aršia kovotoja už teisybę laikoma Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė, panašu, susipainiojo tarp politikės statuso, bendrijos pirmininkės pareigų ir jos privačios įmonės veiklos. Solidžią algą už vadovavimą bendrijai gaunanti politikė nutylėjo, kad nuo gruodžio vadovauja dar ir pelno siekiančiai bendrovei, kurios paslaugas tarybos narė perša gyventojams. Be to, L.Girskienė bendrijos patalpose įsteigė Seimo nario Dainiaus Kepenio biurą, kuriam taip pat pluša už atlygį.

Nustebino solidi alga

L.Girskienė vadovauja daugiabučių namų savininkų bendrijai "Bandužiai", vienijančiai net 19 daugiabučių.

Klaipėdos taryboje L.Girskienė yra deklaravusi per metus gaunanti 14 156 eurus pajamų. Politikei kas mėnesį mokamas tūkstančio eurų atlyginimas. Dar 250 eurų ji gauna už Seimo nario padėjėjos darbą.

Tačiau kol kas niekur neviešinama, kokią algą tarybos narė gaus už vadovavimą įmonei "Daugiabučių administravimo centras".

Ši įmonė įsteigta 2016 m. gruodžio 8 d. Įmonės įstatinį kapitalą sudaro 2,5 tūkst. eurų. L.Girskienei priklauso pusė šios įmonės akcijų, ji yra jos vadovė.

"Oho, kaip bendrijos pirmininkei čia karališka alga", – išgirdęs žinomos politikės, vadovaujančios bendrijai, atlyginimą tarstelėjo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkas Romas Valentukevičius.

Vėluoja du mėnesius

Praėjusį trečiadienį paklaustas, ar uostamiesčio politikė privalo deklaruoti tą faktą, jog vadovauja pelno siekiančiai įmonei, R.Valentukevičius priminė, kad L.Girskienė tokią pareigą turi, o to nepadarė du mėnesius.

"Per trisdešimt darbo dienų privalu pateikti duomenis. Tai yra faktinės aplinkybės, susijusios su šio politiko einamomis pareigomis ir gaunamu atlygiu. Nuo gruodžio, kai tik buvo įsteigta įmonė, ši tarybos narė privalėjo nusišalinti tais atvejais, kai savivaldybėje buvo svarstomi kokie nors klausimai, siejami su bendrijomis, tvarkomis, kurios liečia tokias paslaugas teikiančias įmones. Tačiau įvertinti situaciją galėsime tik tuomet, kai bus surinkta visa medžiaga, atliktas tyrimas", – aiškino R.Valentukevičius.

Siūlosi į postą

Aiškėja dar viena įdomi aplinkybė – L.Girskienė tapo dažna viešnia Vaidaugų gatvės 7 ir 11 namų gyventojų susirinkimuose. Pastarųjų tikslas – atsiskirti nuo namų valdų ir įkurti šiuose namuose bendrijas. 11-asis šios gatvės namas jau įsteigė bendriją.

Tačiau kaimyninio namo gyventojai sako galintys iškart atspėti, kas jai vadovaus.

"Kovojama bet kokiomis priemonėmis, elgiamasi agresyviai, susirinkimų metu kalbėtojų tonas peržengia ribas. Tačiau mus labiausiai siutina tai, kad paprastiems žmonėms meluojama. Mūsų name jau tris kartus vyko susirinkimai, niekaip jiems nepavyksta savo plano įgyvendinti, tad rengiamas ketvirtas", – piktinosi Vaidaugų g. 7 namo gyventoja Irina Torop.

Gyventojams jau kurį laiką platinamas raštiškas raginimas stoti į bendriją, įtikinėjant, kad "esant geram derybininkui ir organizatoriui buto komunalines sąnaudas galima sumažinti iki 50 proc.".

Rašte siūloma patiems gyventojams tapti bendrijos vadovais, tačiau čia pat patariama, kad, jei tokių savanorių neatsiras, bendrijos pirmininke sutiktų būti L.Girskienė.

Pribloškė įkainiai

"Bendrijos pirmininką įpareigotume pasirašyti sutartis su įmone, kuri pasirūpintų buhalterinės apskaitos tvarkymu, technine pastatų priežiūra, šilumos ūkio priežiūra, avarijų likvidavimu ir pan.", – rašoma bendrijos šalininkų rašte.

Išeitų, kad L.Girskienė, vadovaujanti bendrijai "Bandužiai", sutiktų vadovauti ir kitoms bendrijoms, namų priežiūrai samdytų jos pačios įkurtą įmonę, o sutartį tokiai bendrijos pirmininkei tektų pasirašyti su pačia savimi?

"Aš visą gyvenimą dirbau buhaltere, nepatingėjau ir suskaičiavau, ką mums siūlo naujoji bendrija ir politikės įmonė. Siūlomuose tarifuose yra išpūstas namo plotas. Dokumente, kuriame minima L.Girskienė, mokesčiai skaičiuojami nuo 5 862 kvadratinių metrų, o mes šiuo metu mokesčius mokame tik už naudingą namo plotą. O tai sudaro 4 712 kv. metrų", – tvirtino Vaidaugų namo gyventoja Svetlana Šamrej.

Moteris kruopščiai sudaugino kiekvienos paslaugos įkainius ir apskaičiavo, kad per mėnesį šio namo gyventojai L.Girskienės įmonei sumokėtų 339,88 euro daugiau, nei moka šiuo metu.

Kaip taip galima meluoti, kad bus pigiau?

"Per metus susidaro daugiau nei 4 tūkst. eurų. Kaip taip galima meluoti, kad bus pigiau? Juk mokesčiai mokami už naudingą, o ne bendrą namo plotą. O kur jie dėtų tuos pinigus? Ir dar. Ši ponia nuolat pabrėžia, kad ji – tarybos narė", – rodydama skaičius kalbėjo gyventoja.

Moteris prisiminė, esą viename susirinkimų L.Girskienė nemandagiai bendravo su vienu dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai

Tikrai portretas
Ji pati klastoja dokumentus, patikėkit, susidūriau! Ir dar bando iš "š" vašką išspausti. O baisiausia, ji žiauriai kivirčina žmones!

Ta pati

Ta pati portretas
Tikrai, žmonės, galvokit, ką darot, kur pasirašot! Šita moteris visiškai nėra "šventoji", tik tokią save deklaruoja! Patikėkit, jos sąžinė yra nulinė! Jei kas ne pagal ją "pabliauti" ji moka , taip tikisi susilaukti gailesčio! Visiška šlukštynė, tikrąja ta žodźio prasme!

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Girskienė matyt yra sąžininga ir nekorumpuota. Dėl to nepriklauso "savai chebrai" ir jiems trukdo. Straipsnis kelintą dieną pirmame Klaipėdos puslapyje, kitomis temomis straipsniai iš pirmo puslapio dingsta greičiau.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių