Partijos iš gyventojų pajamų mokesčio dalies gaus per 1,1 mln. eurų paramos

Partijos iš gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalies gaus daugiau nei 1,1 mln. eurų paramos, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Labai panašios paramos partijos buvo sulaukusios pernai.

Daugiausiai lėšų iš gyventojų sumokėto mokesčio šiemet gaus Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Jiems savo iki 0,6 proc. GPM skyrė 9,4 tūkst. gyventojų ir pervedama suma sudaro 331 tūkst. eurų.

Daugiausiai rėmėjų, skyrusių savo GPM dalį, turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga. Jiems 17,7 tūkst. gyventojų per GPM mokesčio dalį skyrė 198 tūkst. eurų paramos.

Lietuvos socialdemokratų partija iš 7,5 tūkst. rėmėjų gaus per 142 tūkst. eurų paramos, Laisvės partijai savo GPM dalį pervedė 3,8 tūkst. gyventojų ir partija gaus 139 tūkst. eurų paramos.

Lietuvos liberalų sąjūdis iš beveik 3,4 tūkst. gyventojų gaus 118 tūkst. eurų, Nacionalinis susivienijimas iš 1,5 tūkst. rėmėjų – per 39 tūkst. eurų, partija „Laisvė ir teisingumas“ – iš 1,6 tūkst. rėmėjų sulauks per 39 tūkst. eurų paramos.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gaus 1,4 tūkst. gyventojų paramą – 49 tūkst. eurų, Lietuvos žaliųjų partija iš pusšimčio rėmėjų sulauks 34 tūkst. eurų paramos, Darbo partija iš 2,7 tūkst. rėmėjų – apie 34 tūkst. eurų paramos.

VMI ketvirtadienį pradeda pervesti gyventojų skirtą paramą jos gavėjams, meno kūrėjams, profesinėms sąjungoms bei politinėms partijoms.

Šiemet nuo 2020 metais sumokėtų mokesčių apie 458 tūkst. gyventojų iš viso paramai skyrė beveik 21,1 mln. eurų, tai yra beveik 4 proc. didesnę sumą nei praėjusiais metais (pernai – beveik 20,3  mln. eurų).

Iš jų daugiau nei 1,1 mln. eurų paramos sulaukė politinės partijos, o profsąjungoms ir jų susivienijimams skirta – beveik 631 tūkst. eurų.

Paramos gavėjams, tarp jų ir meno kūrėjams, galima skirti iki 1,2 proc. sumokėto GPM dalies, politinėms partijoms – iki 0,6 proc., profesinėms sąjungoms ar jų susivienijimams – iki 0,6 procento.


Šiame straipsnyje: partijosGPMgyventojų parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Benyta

Benyta portretas
Ir ne gėda Žmonėms kapeikas o partijoms tūkstančius

Kosmosas

Kosmosas  portretas
Zmonem po 100 nesugeba .partijom milijonais kur kada ten kas padarys tvarka niekada.......baisu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių