Opozicija: Vyriausybė psichologiniu požiūriu šiuo metu – pakrikusi

  • Teksto dydis:

Trečiadieniais vyksta eiliniai Vyriausybės posėdžiai, bet vykęs vakar – išskirtinis. Į baltarusiškų trąšų skandalą įsivėlę ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis sako – dar antradienį vakare buvo įmanoma, kad ši Vyriausybė išvis nebesirinks, informuoja LNK.

„Tiesą sakant, antradienį galėjo būti bet koks sprendimas ir aš buvau pasakęs tiek ir viešai, tiek ir premjerei, kad aš esu pasiruošęs priimti bet kurį sprendimą“, – sakė G. Landsbergis.

Premjerė Ingrida Šimonytė nusprendė G. Landsbergio ir M. Skuodžio atsistatydinimo pareiškimų nepriimti. „Aš paprašiau ministrų atsiimti savo prašymus“, – teigė premjerė.

„Kaip pasakė premjerė, mums abiem realiai su Gabrieliumi pasakė: „Man reikia ne jūsų pareiškimų, man reikia jūsų darbų“, – premjerė citavo M. Skuodis.

Standartų klausimas

Jeigu valdyba būtų pasakiusi, kad nemato jokios vadovo atsakomybės, tuomet, matyt, kad situacija būtų atrodžiusi truputėlį kitaip.

Prezidentas Gitanas Nausėda premjerės sprendimą vadina pralaimėjimu. „Jeigu kažkas galvoja, kad tai – pergalė, aš galvoju, kad tai – pralaimėjimas. Būdama opozicijoje, valdančioji koalicija kėlė kur kas aukštesnius standartus. Tačiau tuo metu ji kėlė tuos standartus kitiems. Dabar tenka juos kelti sau, todėl standartai leidžiasi žemyn“, – sakė prezidentas.

Kad palieka G. Landsbergį ir M. Skuodį Vyriausybėje, premjerė pranešė po to, kai „Lietuvos geležinkelių“ valdyba vėlų vakarą nusprendė, kad vadovas Mantas Bartuška paliks pareigas bendru sutarimu, turėtų gauti kompensaciją. „Kol kas detalių šio susitarimo visų neturiu, todėl negalėčiau komentuoti ir šio klausimo“, – teigė „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

M. Bartuška atleidžiamas dėl „Belaruskalij“ skandalo, bet dar neskelbiamą laiką dirbs ir spręs tą patį „Belaruskalij“ skandalą. „Vadovas liko. Atleidimas į ateitį, kada ten padarysi namų darbus, tai reiškia, kad jis gerai dirba. Čia yra farsas“, – kalbėjo komunikacijos konsultantas Linas Kontrimas.

„Jeigu valdyba būtų pasakiusi, kad nemato jokios vadovo atsakomybės, tuomet, matyt, kad situacija būtų atrodžiusi truputėlį kitaip“, – teigė premjerė.

Įžvelgia betvarkę

Visiškai pakeičiau savo nuomonę apie ministrę pirmininkę. Konservatoriai taiko dvigubus standartus.

Opozicija sako – premjerė nuvylė. „Tai jeigu mes įvedame naują standartą vertybinį Vyriausybėje, kad galima sakyti netiesą žurnalistams ir visuomenei, tai šitaip ilgai nevažiuosi“, – situaciją komentavo Seimo narys Gintautas Paluckas.

„Vienas iešmininkas atleistas – ponas Bartuška, antras iešmininkas Klaipėdos uosto vadovas, manau, laukia savo eilės“, – nuomone dalijosi Saulius Skvernelis.

„Visiškai pakeičiau savo nuomonę apie ministrę pirmininkę. Konservatoriai taiko dvigubus standartus. Mano galutinė išvada yra tokia, kad Vyriausybė psichologiniu požiūriu šiuo metu yra pakrikusi. O valdančioji dauguma ideologiniu požiūriu galima vertinti, kad yra betvarkė“, – teigė Seimo narys Algirdas Butkevičius.

Plačiau – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kova uz laisve

kova uz laisve portretas
Daug jegu ir istvermes linkime Symonytei kovoje pries komunistus ir ju agentus.Tauta su jumis!!!!

Greičiau taisykit susiklosčiusią padėtį

Greičiau taisykit susiklosčiusią padėtį portretas
Neišnarplios, o dar daugiau viską suvels. Kol kas klaidų taisymas net nevyksta, o atvirkščiai.

lolo

lolo portretas
vyriausybės darbas, tai-FAŠIZMAS, Lietuvos naikinimas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių